Вибух у житловому будинку в Сумах влаштував психічно хворий - поліція

Вибух у житловому будинку в Сумах влаштував психічно хворий - поліція

Укрінформ
Головне управління Національної поліції України в Сумській області повідомило, що вибух у житловому будинку в Сумах, унаслідок якого загинула людина, влаштував його мешканець, що перебуває на постійному обліку в психіатра з відповідним діагнозом.

Про це йдеться на сторінці поліції у Facebook.

Як мовиться в повідомленні, після сімейної сварки 59-річний чоловік, власник квартири на сьомому поверсі, навмисне відкрив на кухні вентилі газової плити, напустив у приміщення газу й підпалив цигарку. Вибух стався у вівторок увечері внаслідок займання газоповітряної суміші.

У результаті вибуху загинула 64-річна пенсіонерка, що жила у квартирі поверхом нижче, сам чоловік із травмами голови й термічними опіками обличчя, голови, огруддя, рук, ніг – загальною площею близько 20% поверхні тіла, 1–2-го ступеня, – потрапив до реанімації.

До медиків по допомогу звернулась родина, що живе по сусідству, – дві жінки та двоє малолітніх хлопчиків. Вибухом зруйноване перекриття між двома квартирами 6-го й 7-го поверхів, пошкоджено перекриття між поверхами вище та нижче від епіцентру вибуху, а також міжкімнатні стіни двох квартир та вікна цього й кількох сусідніх будинків.

Із місця події евакуювали 64 мешканців будинку, розселенням людей зайнялася міська влада; працівники поліції забезпечують охорону громадського порядку та охорону пошкодженого будинку, повідомив начальник ГУНП Сумської області Микола Лушпієнко.

Наразі за фактом вибуху слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення чи пошкодження майна), проводяться першочергові слідчі дії, опитуються свідки та потерпілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-