Російський омбудсмен відвідала в миколаївському СІЗО кримських дезертирів

Російський омбудсмен відвідала в миколаївському СІЗО кримських дезертирів

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова відвідала в СІЗО Миколаєва двох нещодавно затриманих на адмінкордоні з окупованим Кримом дезертирів української армії, які зрадили присягу і стали російськими військовослужбовцями.

Про це повідомляє РІА Новости

"Я  щойно вийшла з СІЗО міста Миколаєва, де тримають двох наших військовослужбовців — Максима Одинцова та Олександра Баранова, яких було затримано на кордоні у листопаді, і ось уже місяць вони знаходяться тут у слідчому ізоляторі", — сказала Москалькова кореспондентові РІА Новости по телефону.

За її словами, Одинцов і Баранов "цілком в задовільному стані, обидва виглядають добре, охайно одягнені, немає почуття розгубленості, вони задоволені умовами і порядком утримання, але найбільше їх, звичайно, хвилює висунуте обвинувачення, яке вони вважають незаконним, необрунтованим і несправедливим".

Омбудсмен також розповіла, що Одинцов і Барнов просять про заміну адвокатів, оскільки вважають захист неефективним.

Крім того, Москалькова має намір просити українського омбудсмена Валерію Лутковську допомогти з лікуванням Максима Одинцова, якому незадовго до затримання було зроблено операціяю на плечовому суглобі.

Як повідомляв Укрінформ, військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх військовослужбовців ЗСУ, які зрадили присягу і перейшли на бік країни-агресора. Колишній молодший сержант Олександр Баранов та прапорщик Максим Одинцов, проходячи службу в одній з військових частин на території Криму, під час окупації півострова не виконали наказ прибути на нове місце служби і залишилися на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство. Згодом вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ.

Міністерство оборони Росії обвинуватило українські спецслужби у нібито незаконному затриманні та вивезенні з Криму двох російських військовослужбовців - Максима Одинцова та Олександра Баранова. У СБУ пояснили, що дезертири були затримані після того, як вони перетнули адміністративний кордон з Кримом на Чонгарі.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська у понеділок разом з російським омбудсменом Тетяною Москальковою відвідала СІЗО Сімферополя, де їй дозволили відвідати лише трьох політв'язнів, у тому числі Ахтема Чийгоза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-