Світлодарська дуга: ЗСУ підтверджують загибель зниклого безвісти бійця

Світлодарська дуга: ЗСУ підтверджують загибель зниклого безвісти бійця

Відео
Укрінформ
Український військовий, що, як вважалося, зник безвісти під час боїв на Світлодарській дузі, загинув.

Про це повідомив офіцер ЗСУ комбат "Купол", відеоролик з яким оприлюднив прес-центр штабу АТО.

"На сьогодні жодного нашого полоненого на їхньому боці немає. Так само і їхніх полонених у нас немає. Починаючи з 18 грудня по сьогодні, за весь час проведення цієї операції, вийшло 9 "двохсотих" (убитих), 35 "трьохсотих" (поранених), контужених 17, травмованих 11, загальна кількість - 72 людини", - сказав "Купол".

Він додав, що боєць, який вважався зниклим безвісти, був знайдений мертвим. "Той, що був зниклий безвісти, ми його вчора знайшли, доправили, переконалися, що це дійсно наш солдат... Загиблий", - сказав комбат.

Крім того, "Купол" підтвердив, що на поширеному бойовиками відео дійсно зняті тіла двох українських військових: "Я справді сам упізнав, це наші "двохсоті" - лейтенант Яровий і солдат Байбус".

Раніше журналісти й волонтери повідомили про те, що бойовики розповсюджують фото і відео катування та вбивства трьох українських військових, яких нібито взяли у полон на Світлодарській дузі та вбили на окупованій території.

Водночас речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко у коментарі Укрінформу заявив, що під час бою на Світлодарській дузі в полон потрапив один український військовий.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня у районі Світлодарської дуги бойовики НЗФ намагалися відтіснити підрозділи ЗСУ з передових позицій, але українські військові відбили наступ. За офіційними даними, тоді 5 українських бійців загинуло, 6 зазнали поранень. Один вважався зниклим безвісти, а пізніше було сказано, що він потрапив у полон.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-