У штабі уточнили інформацію щодо українських полонених на Світлодарській дузі

У штабі уточнили інформацію щодо українських полонених на Світлодарській дузі

Укрінформ
Речник Міністерства оборони Андрій Лисенко запевнив, що в полон під час бою на Світлодарській дузі потрапив лише один український військовий, а інформація про більшу кількість полонених не відповідає дійсності. 

Про це він заявив кореспонденту Укрінформу. 

«Те, що зараз розповсюджується у мережі - це підіймається стара інформація. Після бою ми давали дані по загиблим і пораненим. Тоді ж повідомляли, що в полон на Світлодарській дузі потрапив один український військовий», - сказав Лисенко. 

Раніше журналісти і волонтери повідомили про те, що бойовики розповсюджують фото і відео катування та вбивства трьох українських військових, яких ніби то взяли у полон на Світлодарській дузі та вбили на окупованій території. Про це пишуть, зокрема, координатор групи "Стоп терор" Семен Кабакаєв і волонтер Мирослав Гай..

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня у районі Світлодарської дуги бойовики НЗФ намагалися відтіснити підрозділи ЗСУ з передових позицій. Але українські військові відбили наступ. За офіційними даними, 5 українських бійців загинуло, 6 зазнали поранень. Один вважався зниклим безвісти. Пізніше стало відомо, що він потрапив у полон. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-