У секторі

У секторі "М" три чверті обстрілів бойовиків велися з важкого озброєння

Карта
Укрінформ
У зоні проведення антитеросристичної операції найбільш неспокійно минулої доби було на Маріупольському напрямку, зокрема у районах Широкиного, Талаківки і Водяного.

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу у суботу, повідомляє Укрінформ.

"Найбільш неспокійно на цьому напрямку. 3/4 обстрілів були з важкого озброєння - 82- й 120-мм міномети і 122-мм артилерія. Найгарячіше було в районах Широкиного, Талаківки і села Водяне. Російсько-окупаційні війська активно застосовували артилерію та міномети між  07:00 та 08:30 і потім ввечері, між 16-ою та 19-ою", - зазначив речник.

За його словами, артилерія бойовиків стріляла поблизу Лебединського, їхні міномети били біля Красногорівки і Павлопіля. Загалом бойовики випустили 96 артснарядів і 383 мінометних міни. 

У районах Мар'їнки, Гнутового та Новотроїцького російсько-терористичні війська стріляли  з легкої зброї, зауважив Лисенко.

Він додав, що на Луганському напрямку, крім поодиноких збройних провокацій біля Станиці Луганської, бойовики зосередили вогонь у Попаснянському районі, причому інтенсивність обстрілів зросла. 

"Бойовики застосували міномети біля Новозванівки і Попасної, а з початком темної пори добу задіяли артилерію калібром 122 і 152 міліметри на цих ділянках, а також в районі села Троїцьке. Усього противник випустив 29 мінометних мін і 32 артснаряди", - розповів речник МОУ.

Що стосується Донецького напрямку, то, за словами Лисенка, провокації бойовиків із застосуванням легкої зброї фіксувалися біля Авдіївки та на горлівському периметрі, зокрема неподалік Майорська та Зайцевого. Також бойовики відкрили вогонь з мінометів біля Авдіївки та селища Луганське – загалом було випущено 43 мінометні міни. 

Крім того, наприкінці доби вівся артобстріл українських позицій поблизу селища Невельске Ясинуватського району. Усього бойовики випустили 30 артснарядів, зазначив речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-