Об'їзну дорогу Житомира хочуть ремонтувати 15 іноземних компаній

Об'їзну дорогу Житомира хочуть ремонтувати 15 іноземних компаній

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України завершило прийом заявок на модернізацією об’їзної дороги Житомира, що знаходиться на міжнародній трасі М-06/Е50 Київ – Чоп. Документи на попередній кваліфікаційний відбір надійшли від 16 компаній: 7 з Туреччини, 3 з Китаю, 2 з Азербайджану та 2 з Польщі, по одній компанії з України та Італії.

Про це повідомляється на сайті Укравтодору.

«Це дуже важливий етап модернізації житомирської об’їзної. Проект складний як у фінансовому плані, так і в технічному. Ми маємо дуже прискіпливо оцінити можливості та досвід кожної організації, яка хоче займатися цим проектом. Прагнемо ліквідувати єдине вузьке місце на дорозі Київ – Рівне», – повідомив керівник Укравтодору Славомір Новак.  

За його словами, попередня кваліфікація компаній необхідна для того, щоб спеціалісти Укравтодору змогли вивчити фінансову спроможність організацій та їх успішний досвід у реалізації подібних проектів. 

«Нині це єдина ділянка траси від Києва до Рівного, що має 2 смуги руху. Щодня по об’їзній дорозі Житомира проїжджає до 10 тисяч автомобілів. Модернізація цієї ділянки автошляху до 1 категорії допоможе водіям на кожній поїздці економити до 10 хвилин. Після завершення робіт максимальна швидкість автотранспорту на цій ділянці буде збільшена до 110 кілометрів на годину», – зазначив Олександр Кава, радник Голови Держагентства. 

Реконструкція Житомирської об’їзної передбачає будівництво 2 додаткових смуг руху, реконструкцію 3 автомобільних мостів над залізничними шляхами, реконструкцію дворівневої розв’язки на перетині з дорогою Р-28 Житомир – Коростень – Державний кордон з Білоруссю та будівництво 2 нових дворівневих розв’язок. Загалом, ремонтно-будівельні роботи виконуватимуться на 22 кілометрах М-06/Е50 Київ – Чоп. 

Фінансування робіт здійснюватиметься за рахунок кредиту від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-