У Харцизьку окупанти захопили останній працюючий завод - звернення гендиректора

У Харцизьку окупанти захопили останній працюючий завод - звернення гендиректора

Укрінформ
Генеральний директор ПАТ «Виробниче об'єднання «Стальканат-Силур» Сергій Лавриненко офіційно оголосив  про захоплення сталедротово-канатного заводу «Силур» в окупованому Харцизьку і закликав заводчан боротися за свої права і не брати участі в демонтажі і порізці обладнання підприємства.

Про це він заявив у своєму відеозверненні до працівників заводу «Силур», що розміщене на офіційному сайті підприємства.

«Невідомі особи заарештували керівництво працюючого заводу. До наших людей прийшли додому з обшуками, вивезли сервери, вилучили всю документацію, печать і вивезли з заводу, заблокувавши виробництво. Завод зупинили на повному ходу. Нам було завдано колосальної репутаційної шкоди, ми підвели десятки наших ключових клієнтів», - заявив гендиректор.

Він пояснив, що за останні три роки майже всі підприємства навкруги Харцизька були зупинені, і тільки «Силур» працював.

"Завдяки взаємній підтримці двох філій (друга знаходиться в Одесі - прим. агентства), ми виконували замовлення і платили заробітну плату. Завод випускав канати і дріт до середини вересня 2016 року. За 16 днів вересня завод встиг випустити 2000 тонн готової продукції», - розповів Лавриненко, зауваживши, що навіть після повного блокування виробництва працівникам заводу було виплачено понад 8 млн гривень зарплати.

Він наголосив, що мета захоплення заводу «не зрозуміла», і висловив переконання, що новим керівникам заводу не вдасться запустити виробництво, і версія про запуск «виглядає абсурдною».

«Жоден з наших клієнтів ні в Україні, ні за кордоном не наважиться купити продукцію на захопленому заводі. Не відправлять наші клієнти гроші за продукцію з незрозумілою країною походження, не привезуть в мішках, тільки через Україну...», - пояснив Лавриненко, наголосивши, що вивезення контрабандою робить продукцію «Силура» нерентабельною. Крім того, він нагадав, що «нові керівники купити сировину в Україні не зможуть, а доставка сировини з Росії дорого коштуватиме».

Розуміючи, що на співробітників заводу чиниться тиск, лунають погрози, Лавриненко заявив, що сьогодні їм можна написати заяву про звільнення та отримати від керівництва української компанії належну грошову компенсацію.  

«Якщо особи, які захопили завод, не блокуватимуть доступ до трудових книжок працівників, до бухгалтерії, то звільнення буде оформлено правильно - з виплатою компенсації за невикористані відпустки», - сказав Лавриненко. При цьому він закликав заводчан не брати участі в демонтажі і порізці металу на підприємстві і порадив тим, хто вирішить не звільнятися, боротися за свої права і зарплати.

Лавриненко гарантував при розблокуванні заводу у найстисліші терміни відновити роботу підприємства і виплату заробітної плати, а також відновити на роботі усіх звільнених, які не брали участі в захопленні і розоренні заводу.

Приватне акціонерне товариство «Виробниче об'єднання «Стальканат-Силур» є найбільшим підприємством України з виробництва метизної продукції (канати, дріт, пасма, фібра, сітка, стропи). На підприємстві працюють кілька тисяч людей. У виробничому об'єднанні виділені 2 філії: завод «Стальканат» (м.Одеса) і завод «Силур» (м.Харцизьк, Донецька область).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-