Жителі окупованої території просять про допомогу українську поліцію

Жителі окупованої території просять про допомогу українську поліцію

Укрінформ
Громадяни, які проживають на окупованій території Донеччини, продовжують звертатися по допомогу до української поліції.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

«Злочинне життя в квазідержаві «ДНР» вирує. Громадяни, що постраждали в «молодій республіці» від рук злочинців, із заявами звертаються до поліції Донеччини на підконтрольній українській владі території області. Від безвиході та з надією на розкриття злочинів, попри те, що можливості для проведення слідчих і оперативно-розшукових заходів у нас обмежені, люди продовжують звертатися із заявами в наші підрозділи», - написав голова обласної поліції.

Він навів статистику звернень. Так, за 10 місяців поточного року було зареєстровано 411 кримінальних правопорушень, скоєних на тимчасово окупованій території. Найбільша кількість звернень надійшла з Донецька - 257, Горлівки - 53, Макіївки - 36, Дебальцева - 25, Єнакієва - 17 та Ясинуватої - 8.

Більш за все жителі фейкової республіки скаржаться на викрадення особистих транспортних засобів - зафіксовано 105 злочинів, також крадіжки особистого майна (58) і факти шахрайства (21). Крім того, відомо про 25 фактів скоєних на окупованій території вбивств і 21 випадок  викрадення громадян, також надійшли заяви про 17 інцидентів незаконного позбавлення волі.

«І це тільки офіційні звернення. Повної статистики про криміногенну ситуацію в «ДНР» немає. Як говорять потерпілі на окупованій території, злочини скоюють бойовики і «поліцаї», а на себе заяви вони не приймають, а то і зовсім погрожують розправою», - зазначив Аброськін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-