Терористи планують демонтувати

Терористи планують демонтувати "Стірол" - джерело

Укрінформ
Лідер терористів у так званій "ДНР" Олександр Захарченко наказав підконтрольним представникам незаконних збройних формувань найближчим часом здійснити демонтаж виробничих потужностей одного з найбільших підприємств Донецького регіону - горлівського хімічного концерну «Стірол».

Про це Укрінформу повідомило поінформоване джерело.

За даними джерела, планується організувати та провести вивезення 90% обладнання та комунікацій підприємства на металобрухт до РФ.

З метою уникнення акцій протесту серед місцевого населення, процес ліквідації концерну тримається у таємниці. Бригади з демонтажу обладнання завозяться з Тореза, Сніжного, Шахтарська, повідомляє співрозмовник агентства.

Горлівський концерн "Стірол", власником якого є бізнесмен Дмитро Фірташ, до початку Росією військових дій на сході України, налічував 14 тисяч працівників. За даними місцевих ЗМІ, у липні 2016 року на підприємстві працювали 4 тисячі, а у вересні - вже дві тисячі.

Як повідомляв Укрінформ, у травні ц.р. бойовики провели демонтаж обладнання шахти "2-БІС" у Горлівці та заводу гідрообладнання у місті Ірміно. У січні окупанти вивезли до Росії спеціальне обладнання з виготовлення мідного дроту для шахтного устаткування ВАТ "Донбаскабель”, а окупаційна адміністрація "ОРЛО" дозволила вивезти виробничі потужності ВАТ “Луганський картон” до Пензенської області РФ.

Того ж місяця окупанти здійснили демонтаж та вивезення на територію Росії виробничих потужностей ще щонайменше шести підприємств з ОРЛО, а саме: ЗАТ “Луганський машинобудівний завод ім.Пархоменка”, ВАТ “Машинобудівний завод - 100”, ДП “ЦКБМ Донець”, ПАТ “Завод гірськорятувальної техніки “Горизонт”, ПАТ “Луганськтепловоз” та ТОВ “ПОЛІ-ПАК”.

У березні окупаційна адміністрація провела демонтаж обладнання з подальшим вивезенням його на територію РФ на ВАТ “Харцизький трубний завод” та підприємстві “Інтерсплав”(Свердловськ, Луганська обл.).

За даними Головного управління розвідки України, на металобрухт розібрані металеві конструкції торговельних комплексів, підприємств харчової та гірничої промисловості. Зокрема, це стосується споруд торговельної мережі АТБ (Горлівка), обладнання молокозаводу (Свердловськ), устаткування і обладнання шахти ім. Менжинського та Гірничого ліцею №74 (Первомайськ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-