Суд над

Суд над "Топазом" знову відклали - не прийшли потерпілі

Укрінформ
Засідання Київського райсуду Харкова у справі антимайданівця Гната Кромского, більш відомого під позивним "Топаз", не відбулося: не з’явилися потерпілі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла речник прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Київський райсуд Харкова по Кромскому-"Топазу" не відбувся: не з’явилися потерпілі", - повідомила Дубовик.

За її словами, наступне засідання суду - 22 грудня об 11:30.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 грудня засідання Київського райсуду Харкова у справі Кромского не відбулося: до суду не прибули ні адвокат "Топазу", ні потерпілі.

28 жовтня Київський райсуд Харкова продовжив на 2 місяці, тобто до 26 грудня, перебування в СІЗО для антимайданівця Гната Кромского.

"Топаза" затримано 28 березня 2014 року в рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА у березні 2014 року.  Його обвинувачують за статтями "Масові безпорядки", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" - з санкцією до 15 років в'язниці.

29 березня 2014 року суд у Харкові посадив "Топаза" під домашній арешт, але він втік, зрізавши браслет. У квітні співробітники СБУ затримали його на кордоні з Росією. У вересні суд обрав йому особисте зобов'язання як запобіжний захід. У листопаді "Топаз" не з’явився за викликом в суд. У грудні його затримали при спробі втечі в РФ.

Гнат Кромской у лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-