У Харкові на суд до

У Харкові на суд до "Топаза" не прийшли ані адвокат, ані потерпілі

Укрінформ
Засідання Київського райсуду у справі антимайданівця Гната Кромського, відомішого за позивним "Топаз", не відбулося: не з’явилися ані адвокат, ані потерпілі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Засідання Київського райсуду у справі Кромського не відбулося: до суду не прибули адвокат "Топаза" і потерпілі", - зазначила Дубовик.

За її словами, наступне засідання суду - 14 грудня об 11:30.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 жовтня Київський райсуд Харкова продовжив на 2 місяці, тобто, до 26 грудня, перебування у СІЗО для антимайданівця Гната Кромського.

За словами адвоката Олександра Шадріна, справа розглядається заново, оскільки суддя Київського райсуду Сергій Діденко, який більш як 2 роки тому прийняв справу "Топаза" як голова суддівської колегії, подав у відставку: "Якщо суд затягнеться - а є приклади слухання справ і по 5, і по 7 років, Кромський може вийти на волю за вироком суду, коли в строк ув’язнення, за "законом Савченко", зарахується перебування у СІЗО: день за два".

"Топаза" затримали 28 березня 2014 року у рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА 1 березня 2014 року. Його звинувачують за статтями "Масові заворушення", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" - з санкцією до 15 років ув'язнення.

29 березня 2014 року суд у Харкові обрав для "Топаза" домашній арешт, але він втік, зрізавши браслет. У квітні співробітники СБУ затримали його на кордоні з Росією. У вересні суд обрав йому особисте зобов'язання як запобіжний захід. У листопаді "Топаз" не з’явився за викликом до суду. У грудні його затримали під час спроби втечі в РФ.

Кромський у лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-