Обвал у Чернігові: вибух газу не підтвердився - поліція

Обвал у Чернігові: вибух газу не підтвердився - поліція

Укрінформ
Поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за фактом обвалу гуртожитку в обласному центрі, внаслідок якого одна людина загинула. Попереднє розслідування не підтвердило інформації, що причиною нещастя став вибух побутового газу.

Про це повідомив сектор комунікації  ГУНП в Чернігівській області.

"Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обвалу будівлі в обласному центрі, в результаті якого одна людина загинула, інша отримала тілесні ушкодження. Попередня інформація про вибух не підтвердилася", - йдеться у повідомленні.

Про те, що причиною обвалу був не вибух, говорив на брифінгу і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

"Там немає жодної вибитої шибки. Це свідчить про те, що вибуху газу не було", - сказав мер.

На даний час на місці події ще тривають роботи з розбирання і вивезення елементів будівельних конструкцій. Завершити їх хочуть сьогодні. Поліція та Нацгвардія забезпечують охорону зруйнованої будівлі та майна громадян для запобігання фактам мародерства. За інформацією рятувальників, людей під завалами більше немає.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 270-1 кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства).

Як повідомлялося, обвал 4-поверхового гуртожитку в Чернігові по вулиці Попудренка, 16 стався 12 грудня о 16.20. Найбільш імовірною причиною цього фахівці вважають аварійний стан будівлі, який фіксується вже десятки років. "Під'їзд будинку просто склався", - кажуть знавці.

В результаті обвалу одна жінка 1991 року народження загинула, незначні травми отримав 17-річний юнак. Життю хлопця нічого не загрожує, переломів і серйозних пошкоджень у нього немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-