Обвал будинку в Чернігові: розчистили та вивезли 240 куб. м завалів

Обвал будинку в Чернігові: розчистили та вивезли 240 куб. м завалів

Укрінформ
У Чернігові, де вчора сталося обрушення перекриттів у чотириповерховій будівлі гуртожитку, тривають аварійно-рятувальні роботи.

Про це повідомляє ДСНС України.

"Станом на 7 годину 13 грудня аварійно-рятувальні роботи з розбирання завалу тривають, всього розчищено та вивезено близько 240 метрів кубічних окремих елементів будівельних конструкцій", - йдеться у повідомленні.

До аварійно-рятувальних робіт залучено 68 чоловік і 27 одиниць техніки.

Загалом у будинку проживало 196 осіб, з них 75 відселено до готельно-туристичного комплексу «Придеснянський» Чернігівської ради, 10 - до готелю Федерації профспілкових організацій, а 109 знайшли прихисток у родичів.

Як повідомлялося, у Чернігові 12 грудня о 16:20 на вулиці Попудренка, 16 у чотириповерховій будівлі гуртожитку швейної фабрики "Елегант" сталося обрушення плит перекриття з четвертого по перший поверхи (6 квартир) та руйнування фасадної стіни. О 18:36 з-під завалів дістали 17-річного юнака, а о 22:15 було вилучено тіло загиблої жінки 1991 року народження. У неї залишилася 4-річна донька. Внаслідок обвалу травмувалося восьмеро людей, яких відвезли до лікарні.

За попередніми висновками, до обвалу спричинився вибух на 4-му поверсі. За словами місцевих жителів, цей гуртожиток давно перебував у аварійному стані. Перші тріщини в ньому з'явилися нібито відразу після здачі в експлуатацію ще на початку 70-х років минулого століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-