Штаб АТО: Вперше за місяць бойовики

Штаб АТО: Вперше за місяць бойовики "ЛНР" застосували артилерію

Карта
Укрінформ
Окупанти збільшили кількість обстрілів на Луганському напрямку, переважно на ділянках фронту, які обстрілювалися минулого тижня - в районі Попасної, на Бахмутській трасі та на північ від неї.  

Про це заявив на брифінгу в Києві речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Луганський напрямок. Вчора основні бойові дії велися на тих же ділянках фронту, що і минулого тижня, зокрема поблизу Попасної, на Бахмутській трасі та на північ від неї. Однак бойова активність ворога на цьому напрямку, що характеризувалася низькою та середньою інтенсивністю впродовж останніх місяців, вчора дещо збільшилася. Загалом противник порушив режим тиші 17 разів, більшість із яких із застосуванням важкого озброєння. Головною гарячою точкою залишається село Кримське, де окупанти широко застосовували міномети, випустивши протягом доби близько 120 мін", - сказав Мотузяник. 

Він також зазначив, що вперше за місяць на Луганському напрямку бойовики використали артилерію. 

"Вчора вперше за останні чотири тижні бойовики використали артилерію на Луганському напрямку. Гармати 122-го калібру застосовувалися ворогом там, де й минулого разу, - поблизу Новозванівки. Там же ворог провів низку збройних провокацій, у тому числі з використанням мінометів. Також у сусідній Новоолександрівці бандформування тричі обстріляли наші позиції. Тиша була порушена ворогом і в Станично-Луганському районі - поблизу села Сизе, де бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї", - зазначив Мотузяник. 

Речник МОУ повідомив, що на Донецькому напрямку бойовики обстрілюють так звані гарячі точки із застосуванням крупнокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем. 

"Донецький напрямок. Як і раніше, неспокійною обстановка залишається в Авдіївці та на околицях Горлівки. У промзоні противник рідше використовує міномети, натомість обстріли залишаються тривалими з широким застосуванням крупнокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, половина яких - з мінометів", - повідомив Мотузяник. 

Щодо Маріупольського напрямку, за його інформацією, найбільше порушень режиму тиші припадає на ділянку фронту Павлопіль - Широкине.  

"Маріупольський напрямок. Традиційно, тут кількість ворожих обстрілів залишається найбільшою - 19 минулої доби. Як і раніше, найбільше порушень режиму тиші припадає на ділянку фронту Павлопіль-Широкине - вчора там було зафіксовано 12 випадків. Проте інтенсивність бойових дій ворога якісно зменшилася. Ворог жодного разу не застосував ні артилерію, ні танки. Порідшали й ворожі обстріли  сил АТО з мінометів - усього 7 випадків уздовж усієї лінії фронту цього напрямку, під час яких було випущено 70 мін у бік наших позицій. Також поблизу Павлополя зафіксовано два ворожих снайперських обстріли", - поінформував Мотузяник. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-