На Чернігівщині ОПОРА звинувачує медіа-ресурс в агітації та дезінформації

На Чернігівщині ОПОРА звинувачує медіа-ресурс в агітації та дезінформації

Укрінформ
У день виборів на Чернігівщині одне з інтернет-видань проводить заборонену виборчим законодавством агітацію.

На це звертають увагу спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

"На сайті Челайн медіа груп 11 грудня 2016 року розміщений матеріал під назвою "Чому на виборах в ОТГ Чернігівщини не потрібно голосувати за представників парламентських партій?", що порушує виборче законодавство", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у згаданій публікації пишеться, що парламентські політичні сили "йдуть на вибори, аби згорнути децентралізацію, привласнити повноваження громад, фінансові ресурси, наживатися на корупції, як це було завжди. Ці партії та їхні ставленики на місцях проштовхують об’єднання за принципом: один район - одна громада. Вони хочуть будувати місцеві "ДНР" та "ЛНР" замість сильних громад".

Ще одну інформацію зазначеного медіа-ресурсу ОПОРА спростовує. У ній розповідається, що в Лосинівській громаді Ніжинського району селами їздять молодики і залякують людей, вимагаючи від них голосування за кандидата однієї з політсил, і що про це поінформовано правоохоронні органи. Звернувшись за коментарем до Ніжинського відділу поліції, ОПОРА почула, що жодних звернень щодо порушень виборчого процесу туди не надходило.

Відтак, ОПОРА нагадує, що подібні піар-технології є маніпуляцією громадською думкою і звертається до всіх суб’єктів виборчого процесу та засобів масової інформації дотримуватися Законів України.

За інформацією ОПОРИ, засновником ТОВ "Челайн медіа груп" є Микола Торбєєв, який на місцевих виборах 2015 року балотувався до Чернігівської міської ради від політичної партії "Наш край". Крім того, він був помічником народного депутата VII скликання Олександра Козуба (Партія регіонів) та є помічником народного депутата Валерія Давиденка - члена депутатської фракції партії БПП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-