Керівника

Керівника "Миколаївоблтеплоенерго" примусово доставлять до суду

Укрінформ
Виконувача обов'язків директора ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Віталія Бородіна, якого підозрюють в розтраті бюджетних коштів, примусово доставлять до суду для обрання міри запобіжного заходу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив прес-секретар Центрального районного суду м.Миколаєва Володимир Діденко.

"Суддя Центрального районного суду Іван Дірко 8 грудня прийняв рішення примусово доставити в суд в.о. директора ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Віталія Бородіна для обрання міри запобіжного заходу. Засідання відбудеться 9 грудня", - сказав Діденко.

Таке рішення викликано тим, що Бородін вже втретє не з'явився до суду, де йому намагалися обрати запобіжний захід.

За словами його адвоката, чиновник перебуває у лікарні, тому й не приходить. Проте прокурор надав довідку, що Бородіна виписали з лікарні 8 грудня, але до суду, який був призначений на 16.00, він так і не прийшов.

Крім того, суд наклав арешт на частину приміщення у місті Миколаєві, яке перебуває у власності Бородіна. За документами воно є нежитловим.

Як уже повідомляв Укрінформ, 30 листопада в.о директора ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Віталію Бородіну було оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень прямо під час засідання постійної комісії облради.

Фото: Новости N

Чиновника звинувачують за ч.5 ст.191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах) та за ч.1 ст.366 (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Служба безпеки України підозрює чиновника у привласненні понад 4 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що наразі "Миколаївоблтеплоенерго" - одне з двох підприємств, яке забезпечує теплом півмільйонний Миколаїв, - перебуває в дуже складному фінансовому становищі. Там  великі борги по зарплаті, за газ тощо. Рахунки підприємства арештовані. Працівники погрожують припинити подачу тепла, якщо їм не ліквідують борги із зарплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-