«Миколаївоблтеплоенерго» передали місту разом із зарплатними боргами

«Миколаївоблтеплоенерго» передали місту разом із зарплатними боргами

Укрінформ
Депутати Миколаївської обласної ради відмовили працівникам обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго», які пікетували сесію, у виділенні коштів на погашення зарплатних боргів. Натомість вони передали підприємство у комунальну власність Миколаївській міській раді.

Таке рішення прийнято на позачерговій сесії облради 7 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще у вересні обласна рада надала доручення облдержадмінстрації про термінову підготовку передачі майна ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» у комунальну власність Миколаївській міській раді. Сьогодні ми це рішення прийняли остаточно», - сказала голова облради Вікторія Москаленко.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства Миколаївської ОДА Євгена Гладкова, наразі зі 105 котелень «Миколаївоблтеплоенерго», 73 знаходяться у місті Миколаєві і обслуговують житловий фонд обласного центру. Тому передача цього підприємства у комунальну власність міської ради є цілком логічною.

Разом з тим, сесія не дала згоди на виділення коштів з обласного бюджету на погашення невиплаченої зарплати працівникам цього підприємства. Натомість прийнято рішення просити зробити це міську раду, сесія котрої має відбутися 8 грудня.

Наразі так і залишилася незрозумілою сума боргу перед працівниками «Миколаївоблтеплоенерго». За даними Гладкова, вона становить 9,8 млн грн разом з податками. Трудовий колектив наполягає, що їм винні приблизно 12 млн грн. Середня зарплата на підприємстві становить 4759 грн, тут працює 979 людей.

Як повідомляв Укрінформ, працівники ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» пікетували приміщення Миколаївської облдержадміністрації, де 7 грудня проходить позачергова сесія облради. Вони вимагали виплатити заборговану за 2 місяці зарплату і погрожували припинити подачу тепла у будинки мешканців Миколаєва, якщо цього не станеться.

«Миколаївоблтеплоенерго» - одне з двох підприємств, яке забезпечує теплом півмільйонний Миколаїв, наразі перебуває в дуже складному фінансовому стані. Рахунки підприємства арештовані. Виконуючому обов'язки директора ОКП Віталію Бородіну оголосили підозру у розкраданні коштів підприємства і відсторонили від роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-