Для мовлення на західну частину Криму треба збудувати нову телевежу

Для мовлення на західну частину Криму треба збудувати нову телевежу

Укрінформ
Після завершення будівництва у Генічеському районі Херсонщини нової телекомунікаційної вежі неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом, що дозволить транслювати українське радіо і телебачення на південні райони області та північно-східні і центральні райони анексованого Росією Криму, Україні необхідно збудувати на Херсонщині ще одну телекомунікаційну вежу в районі Каланчака, щоб покрити українським мовленням західну частину Криму.

Про це заявив журналістам на урочистій церемонії початку будівництва телекомунікаційної вежі неподалік КПВВ "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом, що відбулася у п'ятницю у другій половині дня, Петро Семерей, директор ТОВ "Телемережі України", яке веде це будівництво, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Радіо (з телекомунікаційної вежі на Чонгарі - ред.) буде чути до Сімферополя, і до гірської частини (Криму - ред.). Що ж до західної частини Кримського півострова, то звичайно, не буде (чути - ред.). Є пропозиція збудувати ще одну (телекомунікаційну вежу - ред.) десь в районі Каланчака, з тієї сторони (Херсонської області - ред.)", - сказав Семерей.

Він зазначив, що у компанії "Телемережі України" не буде проблем із будівництвом телекомунікаційної вежі біля Каланчака. Проблема лише із виділенням радіочастот для цієї вежі. "Ми можемо на наступний рік і там збудувати, і закрити ту частину (Криму - ред.), якщо дадуть частоти", - сказав Семерей.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом у п'ятницю почали будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість безпосередньо вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва  - 500 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-