На Донбасі безпекова ситуація значно погіршилася - ОБСЄ

На Донбасі безпекова ситуація значно погіршилася - ОБСЄ

Укрінформ
Упродовж двох останніх тижнів безпекова ситуація вздовж лінії зіткнення на сході України значно погіршилася.

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ станом на 23 листопада.

"Упродовж двох останніх тижнів ситуація з безпекою вздовж лінії зіткнення на сході України суттєво погіршилася. Випадки бойової активності були зосереджені у п’ятьох основних гарячих точках, а саме: у районі Авдіївки, Ясинуватої, Донецького аеропорту; у районі Новозванівки, Калинового, Веселогорівки, Троїцького; на південний схід і схід від Світлодарська; у східній та північно-східній частинах Маріуполя, а також на західній околиці Горлівки", - йдеться у документі.

За даними ОБСЄ, заборонене Мінськими домовленостями озброєння продовжує використовуватися у великих кількостях. При цьому місія відзначила різке збільшення кількості випадків застосування танків, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

"Сторони продовжують наражати на небезпеку мирних жителів, обстрілюючи населені пункти, а також райони поблизу дорожніх коридорів. Розміщення озброєння і техніки біля об’єктів житлової нерухомості та цивільної інфраструктури також становить загрозу життю мирного населення", - зазначили у місії.

Там також нагадали, що 9 листопада неподалік Верхньошироківського поруч із патрулем СММ стався обстріл. 

"У зв’язку з нещодавнім різким посиленням інтенсивності бойових дій на сході України Ертурул Апакан, голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, закликав сторони проявити максимальну стриманість і забезпечити повне та стійке припинення вогню", - зазначається також у звіті ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-