Сили АТО за тиждень знешкодили понад 100 бойовиків -  Скібіцький

Сили АТО за тиждень знешкодили понад 100 бойовиків - Скібіцький

Укрінформ
Протягом тижня російські окупаційні війська на Донбасі втратили 32 військовослужбовці вбитими, ще 71 були поранені.

Про це у п'ятницю на брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"Протягом тижня втрати противника становлять 32 військовослужбовці загиблими та 71 - поранені. На такому фоні режим Путіна продовжує заходи для того, щоб приховати присутність російських військовослужбовців на окупованих територіях, а тим паче - їхню загибель або поранення", - сказав він.

Скібіцький зауважив, що для приховування присутності військовослужбовців РФ на Донбасі уряд цієї країни вживає комплексні заходи, включаючи виготовлення фіктивних документів, заборону прикордонникам РФ фіксувати в базах даних перетин російськими військовослужбовцями російсько-українського кордону, вилучення у військових особистих телефонів, фотоапаратів та інших гаджетів, зачищення персональної інформації, яка розміщується у мережі інтернет, сувору цензуру всіх ЗМІ стосовно оприлюднення даних про військовослужбовців РФ, які перебувають на території України.

Представник української розвідки навів факт загибелі російського військовослужбовця капітана Миколи Ніколайця, мешканця Хабаровського краю, який за легендою мав  прізвище Пятаков та обіймав посаду начальника інженерної служби 5-ї окремої мотострілецької бригади 1-го корпусу.

"Цей офіцер здійснював мінування місцевості у промислових районах Донецька, навколо населених пунктів Авдіївка, Ясинувата, Нікішине, Троїцьке. Військовослужбовець загинув. Обставини смерті цього військовослужбовця були викривлені, й офіційно причиною було названо особисте недбале поводження зі зброєю. Це, відповідно, передбачає те, що його родичі й батьки отримали зовсім іншу матеріальну допомогу у зв'язку із загибеллю сина", - сказав Скібіцький.

Він зауважив, що випадки таких підробок набувають масованого характеру. Російських військовослужбовців, які загинули, звільняють заднім числом, їх переводять у статус добровольця, часто фіктивно оформлюють документи, що військовослужбовець загинув з власної необережності. Характерно, що російське командування використовує у бойових діях проти України переважно підрозділи спеціального призначення Головного розвідувального управління (ГРУ), Федеральної служби безпеки (ФСБ), Міністерства внутрішніх справ (МВС), тому що саме ці військовослужбовці, підписуючи контракт, дають зобов'язання про нерозголошення місця перебування та характеру завдань, які вони виконують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-