У Чернівцях через аварію на водогоні обвалився будинок

У Чернівцях через аварію на водогоні обвалився будинок

Фото
Укрінформ
Половина житлового будинку обвалилася цієї ночі у Чернівцях у третьому провулку Вільшини. Аварія сталася через прорив магістрального водогону високого тиску.

Про це повідомляє місцевий сайт "Молодий буковинець".

"Прорвало магістральний водогін високого тиску діаметром 900 міліметрів, що подає воду з с.Шубранець до обласного центру. Ми відключили ділянку від водопостачання, спустили воду. Причиною прориву стала зношеність мережі. Зараз укріплюємо місце прориву, забетонуємо його, щоб зупинити розширення обвалу і зміцнити фундамент будинку", - розповів виданню директор КП "Чернівецький водоканал" Сергій Дзезик.

За словами власниці житлового будинку, яка сама працює у водоканалі і з діда-прадіда проживає тут, від водогону до стіни будинку - лише кілька метрів. У місці аварії забив фонтан приблизно метрової висоти, і вже за годину через підмив грунту під хатою почала осідати прибудова. Зараз утворився великий котлован, просіла земля під фундаментом однієї зі стін. На місці події працюють люди і техніка.

Тим часом подачу води у Чернівцях обмежено. За словами С. Дзезика, воду не відключатимуть, але на час ремонту водогону тиск її буде знижено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-