Яйця й зеленка: запорізька

Яйця й зеленка: запорізька "битва" за Леніна

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі стався конфлікт між захисниками пам`ятника Леніну та ініціаторами його повалення. Бажаючих віддати монумент радянських часів "під захист ЮНЕСКО" закидали яйцями та облили зеленкою.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Запорізькій області.

"21 лютого об 11.00 поблизу будівлі запорізького міськвиконкому повинна була відбутися зареєстрована санкціонована акція "Пам'ятник Леніну - під захист ЮНЕСКО", ініціаторами якої виступило кілька громадських організацій лівого спрямування. До місця проведення на автобусах прибули близько двохсот учасників. Там же зібрались прихильники знесення пам'ятника, у кількості близько трьохсот осіб, які зустріли транспорт з опонентами курячими яйцями та зеленкою", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у бік автобусів хтось кинув димову шашку. Працівники поліції втрутились і запобігли подальшому розвитку конфліктної ситуації. Близько 14.00 акція скінчилась.

Зазначають, що всього для охорони громадського порядку було задіяно 170 поліцейських.

У прес-службі додали, що під час проведення заходу до медиків за допомогою звернулася громадянка 1941 року народження з переломом ноги. Як пояснила сама потерпіла, травму вона отримала з власної необережності внаслідок падіння.

Інших звернень до правоохоронних органів не надходило.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року пам`ятник Леніну в Запоріжжі "одягли" у вишиванку з банерної тканини. Таким чином місцеві активісти намагались зняти у місті напругу навколо монумента комуністичної доби.

Фото: Дмитро Смольєнко/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-