Наливайко обіцяє статтю за

Наливайко обіцяє статтю за "прихватизацію" майна державних ЗМІ

Укрінформ
Керівники областей, районів або ЗМІ, які спробують привласнити собі якесь майно у начебто рамках реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Про це заявив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко у вівторок на засіданні колегії Держкомтелерадіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такі керівники, які намагаються розвернути обраний європейський шлях нашої держави, прихопити те чи інше майно, вони понесуть кримінальну відповідальність. Держкомтелерадіо буде в цьому напрямку працювати», - наголосив Наливайко.

За його словами, в деяких районах вже є випадки, коли чиновники намагаються, поки Президент не підписав Закон «Про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ», щось привласнити, приватизувати. Йдеться про приміщення, у яких перебувають редакції районих газет та навіть їхні службові авто. Зокрема, відомо про такі факти на Житомирщині.

Крім того, додав Наливайко, через ухвалення закону про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ значно посилився тиск на керівництво низки газет. Наприклад, на Одещині є випадки, коли керівника районної газети намагаються змусити написати заяву про звільнення.

Голова Держкомтелерадіо також нагадав, що із 1 січня 2016 року розпочнеться пілотний проект із роздержавлення друкованих ЗМІ. Для  підтримки преси на перехідний період буде передбачено грантову допомогу від Ради Європи та створення на базі Спілки журналістів медіа-спільноти об'єднаних рекламних агентств для місцевих видань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-