Через підрив ЛЕП під загрозою вся енергосистема України - Міненерго

Через підрив ЛЕП під загрозою вся енергосистема України - Міненерго

Укрінформ
Українські енергетики роблять усе можливе для відновлення безпечної роботи української енергосистеми, яка опинилася в небезпечному стані через пошкодження ліній електропередачі на півдні України.

Про це міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив за результатами роботи кризового штабу з упередження наслідків аварії для об'єднаної енергосистеми України, повідомляє прес-служба Міненерго

"Українські енергетики докладають усіх зусиль для відновлення безпечної роботи української енергосистеми, яка опинилася в небезпечному стані через пошкодження ліній електропередачі на півдні України. Відповідне доручення Прем'єр-міністр України надав ще 20 листопада", - підкреслив Демчишин.

У Міненерго уточнили, що станом на сьогодні в результаті пошкоджень ліній та підстанцій енергосистема вимушено зупинила постачання електрики в двох районах Херсонської області, АР Крим, також виникла небезпека для постачання 40% споживачів Херсонської та Миколаївської областей.

Внаслідок аварії диспетчери НЕК Укренерго змушені були змінити завантаження українських електростанцій, зменшити навантаження на атомні станції, та додатково завантажити ТЕС, а відтак збільшити спалювання дефіцитного вугілля.

"Ремонтні бригади розпочали роботу на перших двох лініях, проведені роботи із заземлення, щоб убезпечити людей. За умови безперешкодного та безпечного доступу ремонтного персоналу протягом доби роботу однієї з 4-х ліній, що були пошкоджені на півдні України, може бути відновлено. Проводиться аналіз пошкодження інших ліній", -  повідомили в Міненерго.

Фото: Ілля Ківа, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-