Росія вивела у Чорне море 11 кораблів, серед них - два носії «Калібрів»

Росія вивела у Чорне море 11 кораблів, серед них - два носії «Калібрів»

Укрінформ
Росіяни від ранку збільшили кількість бойових кораблів у Чорному морі - з дев’яти до 11 одиниць, серед них - два ракетоносії, їх загальний залп складає 12 “Калібрів”.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Ми - Україна" у межах всеукраїнського телемарафону "Єдині новини" речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

“Оперативна ситуація змінилась. 11 вже кораблів нині у Чорному морі. А в Середземному морі є один носій крилатих ракет “Калібр”, я так розумію, він повернувся з поповнення запасів”, – зазначив він.

На запитання, чому кількість кораблів у Чорному морі зросла, а число носіїв високоточної зброї – ні, Плетенчук відповів що давати оцінку цьому зарано.

Читайте також: Українська авіація за добу завдала 9 ударів по районах зосередження росіян

“Це інші бойові одиниці. Може, відбулося переміщення у зв’язку з тим, що відчули якусь небезпеку, наприклад, в Севастопольській бухті. Безліч варіантів, чому вони опинилися в морі”, – сказав речник ВМС ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 16 липня 2023 року ліквідували близько 237 680 російських агресорів, і ще 500 осіб - за минулу добу.

Російські пабліки повідомляли про вибухи сьогодні вночі у тимчасово окупованому Севастополі.

Фото: MoD Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-