росіяни за добу обстріляли вісім областей України — зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли вісім областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Під обстрілами російських військ минулої доби перебували вісім регіонів України, у Херсонській області загарбники намагаються провести псевдореферендум, для чого масово завозять людей з Криму.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на ранок 24 вересня.

В Одеській області біля порту Південний сьогодні вночі під час повітряної тривоги був збитий один іранський безпілотник «Шахід-136».

російські війська здійснили ракетну атаку на Запоріжжя. Відомо щонайменше про п’ять влучань по місту. Уражені об’єкти інфраструктури. Одна ворожа ракета влучила в житловий сектор Запоріжжя, спричинивши пожежу в багатоповерховому будинку. Одна людина загинула, ще семеро поранені. Постраждалим надана медична допомога. На місці події працюють відповідні служби.

У Чернігівській області за минулу добу загарбники вчинили три обстріли: зафіксоване скидання боєприпасів з безпілотників та удари з мінометів по Новгород-Сіверському і Корюківському районах. Втрат і руйнувань немає. Ніч у регіоні минула без обстрілів.

У Сумській області за добу на прикордонних територіях зафіксоване влучання майже 140 снарядів, випущених з боку росії по Краснопільській, Білопільській, Середино-Будській та Юнаківській громадах. Ніч у регіоні теж минула без обстрілів.

У Дніпропетровській області ворог знову обстріляв Нікопольський район: на ранок росіяни вдарили з реактивних систем залпового вогню «Град» та «Ураган» по Марганецькій та Червоногригорівській громадах.

У Марганці поранення дістали двоє людей, також пошкоджень зазнали 23 приватні та багатоповерхові будинки, 10 господарських споруд, хлібозавод і декілька установ, понівечені понад 10 автомобілів, кілька згоріли. Через удар росіян по місту більш як дві тисячі абонентів залишилися без електропостачання.

У Харківській області загарбники обстрілювали населені пункти поблизу кордону з росією та лінією зіткнення. Найбільше від обстрілів страждає Куп'янський район. За минулу добу там поранення дістали п'ятеро мирних жителів, зокрема двоє дітей віком 10 та 17 років.

У Чугуївському районі чоловік підірвався на міні. Аналогічний нещасний випадок стався із 24-річним жителем Ізюмського району, який підірвався, збираючи гриби.

За добу піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій знешкодили на Харківщині 578 вибухонебезпечних предметів.

У Луганській області за добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах Спірного, Соледара, Бахмутського, Одрадівки, Курдюмівки, Зайцевого, Майорського, Кам’янки, Авдіївки та Опитного.

Авіація Сил оборони завдала по російських військах 25 ударів. Підтверджене ураження 18 районів зосередження живої сили і військової техніки ворога та семи позицій зенітних ракетних комплексів.

Читайте також: Голосування без паспорта, вдома та у рф: Гайдай розповів, як проходить псевдореферендум

Підрозділи протиповітряної оборони України знищили один гелікоптер, один літак та вісім безпілотників російської федерації. Ракетні війська й артилерія уразили шість пунктів управління, понад 20 районів зосередження живої сили і техніки противника, три позиції протиповітряної оборони та чотири склади з боєприпасами.

У відповідь ворог уночі здійснив по позиціях українських захисників чотири артилерійські обстріли та один авіаційний удар.

У Донецькій області сьогодні вночі росіяни вдарили ракетами по центральній частині Курахового, пошкодивши приватні і багатоповерхові будинки, автомобілі. Інформація про постраждалих уточнюється.

У селі Донський Дружківської громади внаслідок ворожого обстрілу постраждали приватні будинки. По селу Миколаївка Новогродівської територіальної громади Покровського району загарбники здійснили ракетний удар із зенітного ракетного комплексу С-300 — пошкоджені дві двоповерхові будівлі і п'ять автомобілів, перебиті електромережі, пошкоджене дорожнє полотно.

Також росіяни вдарили ракетами по селах Успенівка і Ганівка, пошкодивши приватні будинки й лінії електропередач. З артилерії ворог обстріляв села Майорськ та Одрадівка Світлодарської міської військової адміністрації — пошкоджені приватні будинки, у населених пунктах відсутній зв'язок.

За минулу добу на Донеччині двоє загиблих і троє поранених.

Сьогодні після опівночі зазнав ворожих обстрілів Миколаїв. Відомо про влучання в акваторію річки Південний Буг. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає. Детальна інформація уточнюється.

Також уночі загарбники двічі вдарили ракетами по селу Калинівка Воскресенської громади. Спалахнула пожежа на газовій трубі. Пошкоджені три житлові будинки, постраждалих немає.

Тривають обстріли Баштанської громади. Уночі російські війська обстріляли околиці села Явкіно, руйнувань зазнали низка будівель, зафіксоване загоряння автомобіля.

Читайте також: У Миколаєві та області продовжують комендантську годину

Також уночі ворог завдав ударів по околицях села Отрадне. Постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджених житлових будинків уточнюється. Нічних обстрілів з боку російських військ зазнали й околиці села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

Сьогодні зранку загарбники завдали ударів по селу Широке. Влучання відбулося за межами населеного пункту, переважно по відкритих територіях і дорожньому покриттю. Постраждалих і руйнувань немає.

Під постійним вогнем російських військ залишаються села на лінії розмежування Березнегуватської громади. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється.

У Херсонській області ситуація, за даними ОВА, надзвичайно складна, тривають бойові дії. Загарбники намагаються провести в регіоні псевдореферендум про приєднання до росії. Для цього з Криму масово завозять людей для голосування, місцевих жителів змушують «голосувати» під дулом автоматів.

Пропагандистські засоби масової інформації знімають сюжети про нібито «активну участь місцевих жителів у голосуванні». На фоні цього росіяни посилюють адміністративно-поліцейський режим і продовжують тиснути на місцеве населення.

За інформацією оперативного командування «Південь», українська авіація завдала по ворогу 13 ударів, ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 280 завдань. Зокрема уражені пункти управління в Бериславі та Новій Каховці, три осередки ворожих сил і техніки у Херсонському й Каховському районах, склад з боєприпасами в Бериславському районі.

Читайте також: Катуванням жителів Херсона керує полковник росгвардії Науменко - СБУ

З Херсона, Олешок, Нової Каховки та сіл Бериславського району надходять повідомлення про масові викрадення російськими військовими легкового і вантажного автотранспорту, а також про пограбування загарбниками будинків.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Київській та Житомирській областях.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, станом на ранок 24 вересня російські війська продовжують зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області й утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-