Звільнені з полону. Допомогти, не травмуючи

Звільнені з полону. Допомогти, не травмуючи

Укрінформ
7 вересня, 11.00 - Засідання "круглого столу".

Організатор: Офіс Уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників АТО.

Учасники: Вадим Свириденко - Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО; Сергій Шум - секретар Робочої групи з впровадження Стамбульського протоколу; Вікторія Кононова - “Асоціація полонених України”; Ольга Опаленко - ГО "Восток SOS"; Ярослав Сидоркін – психотерапевт; Михайло Дяденко - помічник-консультант народного депутата України; Олена Подолян - ГО “Форпост”; Наталія  Щербіна – психотерапевт; Людмила Царенко - психолог, учасник АТО; Андрій Карачевський – психотерапевт; Олександр Буйволюк - учасник АТО; Тетяна Сиренко - ГО “Блакитний птах”; Оксана Хмельницька - ГО “Повернення”; Анна Рашко - проект “Health Right”; Наталія Зарецька – модератор. 

Коротко. Під час заходу фахівці з України та Сполучених Штатів Америки, представники громадських та міжнародних організацій поділяться своїм баченням проблем, які виникають в процесі звільнення людей, що потрапили до полону або стали заручниками, а також в процесі надання їм подальшої допомоги.

Метою круглого столу є обмін досвідом для забезпечення ефективного вирішення проблемних питань відновлення осіб, що повернулися з полону, а також допомоги їхнім родинам та родинам зниклих безвісти.

Підсумкові матеріали:

Україна готова до широкого компромісу в питаннях обміну заручників - СБУ

Україна надала списки і готова до широкого компромісу в питанні обміну заручників.

Про це заявив керівник об'єднаного центру координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місця знаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції при Службі безпеки України Юрій Качанов під час прес-конференції в Укрінформі.

«Україна надала списки і готова до широкого компромісу. На даний час ми хочемо забрати підтверджених насамперед нами 87 осіб, які перебувають в ОРДЛО, а готові віддати чи не віддати, а розглянути 309 осіб, які можуть бути переміщені за їх згодою на неконтрольовану територію», - зазначив Качанов, підкреслюючи, що він особисто є представником гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, яка працює в Мінську. 

На даний час, наголосив він, «представники від Донецька і від Луганська категорично проти маленьких вузьких обмінів: всіх на всіх і крапка».

Як повідомляв Укрінформ, раніше представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що українська сторона у присутності представників ОБСЄ підтвердила готовність до обміну 87 українців на 309 бойовиків і чекає відповіді на пропозицію щодо негайного звільнення заручників.

Зниклими безвісти в зоні АТО вважаються 410 осіб - СБУ

Нині вважаються зниклими безвісти на території антитерористичної операції 410 осіб.

Про це заявив керівник об'єднаного центру координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місця знаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції при Службі безпеки України Юрій Качанов під час круглого столу в Укрінформі.

«Станом на сьогодні у заручниках перебуває 144 особи. Значаться зниклими безвісти 410 осіб», - поінформував Качанов.

Він також повідомив, що з 7 квітня 2014 за сприяння очолюваного ним центру було знайдено і звільнено 3 тисячі 138 осіб, серед яких військовослужбовці, журналісти, представники різних верств населення.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-