Інтерактивний геопортал. Презентація платформи для моніторингу наслідків конфлікту та переміщення у східній Україні

Інтерактивний геопортал. Презентація платформи для моніторингу наслідків конфлікту та переміщення у східній Україні

Укрінформ
20 липня, 11:00 - Презентація геопорталу «Платформа даних для моніторингу соціально-економічних наслідків конфлікту та переміщення у східній Україні».

Організатор: Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Учасники: Вадим Черниш - міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Сергій Злакоман - державний секретар Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Тетяна Селезньова - модератор; Клавдія Максименко - в.о.директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України, Європи та Центральної Азії.

Підсумкові матеріали:

МінТоТ презентував геопортал для моніторингу соціально-економічних наслідків конфлікту та переміщення на сході України

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо-переміщених осіб України презентувало платформу даних для моніторингу соціально-економічних наслідків конфлікту та переміщення у східній Україні.

Про це сказав міністр з питань тимчасово окупованих територіях і ВПО України Вадим Черниш під час Презентація геопорталу "Платформа даних для моніторингу соціально-економічних наслідків конфлікту та переміщення у східній Україні", в Укрінформі. 

"Перша складова цієї роботи - отримати інформацію, доступну для всіх: для простої людини, для донора, для центральної влади про ті проблеми і потреби, які є у конкретних громад. Система дозволяє, при умові коли місце влада вносить конкретні потреби на платформу, побачити Центральній владі допомогти в конкретних ситуаціях", - сказав Черниш. 

Міністр зазначив, що за допомогою системи можна прослідкувати всю історію втілення проекту в громаді - від створення самого проекту до його фінансування. 

"Ця система допомагає побачити, хто виділяє кошти, хто їх витрачає і в яких сферах або галузях і в яких обсягах", - зазначив Черниш. 

За інформацією міністра, над цією платформою працювали багато місяців українські фахівці зі світовими експертами, зокрема, з Світовим банком, а також компанією SOFT PRO і Стокгольмським інститутом дослідження проблем світу. 

Черниш пояснив, що платформа складається з інтерактивної мапи-інформаційного порталу, де відображено інформацію про соціально-економічні наслідки конфлікту, дані про поступ в питанні реалізації Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України, в тому числі дані про національні та міжнародні інвестиції, моніторинг реалізації інфраструктурних проектів на територіях, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту. Наразі платформа охоплює інформацію про майже 2 тис. гуманітарних проектів, проектів допомоги внутрішньо переміщеним особам і відновленню територій, постраждалих від збройних конфліктів.

За прогнозами міністра, платформа дозволить максимально оперативно та в зручній формі отримувати інформацію про потреби регіону, хід реалізації тих чи інших програм, гуманітарні операції, тощо. На основі даних Платформи може здійснюватися інфраструктурний аналіз, аналіз забезпечення ВПО та мешканців первинними потребами, буде вдосконалено систему контролю проектів та налагоджено взаємодію з донорами та центральними органами виконавчої влади щодо відображення релевантних даних. 

Глава МінТОТ додав, що якщо система знайде підтримку, то вона може використовуватися не лише для східних регіонів України, але і усієї країни, а також в інших країнах.

Адреса порталу: (http://portal.mtot.gov.ua/). 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-