Засідання

Засідання "круглого столу" на тему: «Протистояння із Росією: від газової війни до повномасштабної фронтової?»

Укрінформ
18 червня,  о 14.30 у прес-центрі  Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (зал на 2 поверсі) відбулося засідання "круглого столу" на тему: «Протистояння із Росією: від газової війни до повномасштабної фронтової?» Організатор - Інститут соціально-політичного проектування «Діалог».

18 червня,  о 14.30 у прес-центрі  Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (зал на 2 поверсі) відбулося засідання "круглого столу" на тему: «Протистояння із Росією: від газової війни до повномасштабної фронтової?» Організатор - Інститут соціально-політичного проектування «Діалог».

Учасники:  Ірина Геращенко - народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції ВРУ, уповноважена Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях; Сергій Каплін - народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони; Борис Беспалий - депутат Верховної Ради України 3,4 і 5 скликань; Андрій Миселюк -  директор Інституту соціально-політичного проектування «Діалог»; Тамара Гузенкова - заступник директора Російського інституту стратегічних досліджень (Skype- Москва); Георгій Чижов - віце-президент Центру політичних технологій (Skype - Москва); Тарас Малишевський - екс-радник з політичних питань посольства України у РФ;   Андрій Окара - керівник Центру східно-європейських досліджень; Валентин Землянський - незалежний експерт з питань енергетики.

Розглядалися  питання:

 - Справжні політичні цілі Москви у розв'язуванні нової газової війни проти України.
- «Європейський фронт»: чим відповість Кремль на підписання Угоди про Асоціацію з ЄС 27 червня.
Наслідки можливого введення воєнного стану на Донбасі.
Чи дійде до повномасштабної фронтової війни на Донбасі?

Підсумкові матеріали:

Ключі від закінчення війни в Україні знаходяться у лідерів Європи - Каплін

Протистоянню на сході України можна швидко покласти край, якщо Євросоюз запровадить жорсткі санкції стосовно Росії.
Таке переконання висловив Сергій Каплін - народний депутат України, член Комітету ВР з питань національної безпеки й оборони - під час засідання круглого столу в Укрінформі.
"Між керівництвом нашої держави і європейськими лідерами має відбутися більш ніж чоловіча розмова... Я переконаний, потрібно 2-3 дні і дуже жорсткі санкції з боку Європейського клубу, щоб задушити будь-яке бажання Росії - незаконне, несанкціоноване - переступити поріг нашої країни. На цьому закінчиться вся війна. На жаль, ключі від роззброєння і закінчення війни сьогодні знаходяться у руках кількох осіб в Європі", - сказав С.Каплін.
За його словами, європейці мають знати, що якщо світ накриє третя світова війна, це буде наслідком бездіяльності європейського співтовариства.
 

Восени ми можемо мати фронт біля Адміністрації Президента, якщо не закриємо кордон - Каплін

Якщо Україна не закриє кордон з РФ, вже восени цього року вона може мати "лугансько-донецький фронт" під стінами президентської Адміністрації.
Таку думку висловив Сергій Каплін - народний депутат України, член Комітету ВР з питань національної безпеки й оборони - під час засідання круглого столу в Укрінформі.
"Чи можемо ми зупинити фактично воєнне протистояння? Не закривши кордон, не проявивши креативність - що важливо в новому поколінні воєн - і концентрацію на цій темі, в тому числі технологічну, фінансову, людську, ми дозволимо ситуації розвинутися таким чином, що вже восени ми матимемо лугансько-донецький фронт, який буде під стінами Адміністрації Президента", - сказав С.Каплін.
Він зазначив, що вітає кроки Президента, спрямовані на те, щоб почати важливий історичний етап у припиненні протистояння. "Президент сьогодні заявив про те, що він простягає руку солідарності в питаннях припинення протистояння, в односторонньому порядку ініціює припинення воєнних дій. І ми б зараз хотіли почути позицію Російської Федерації і тих, хто представляє її сьогодні на сході України", - сказав нардеп.
Водночас він висловив сумнів, що російська сторона це прийме. "У мене є підозра, що позиція буде така: якісь нереальні вимоги, ультимативні, необгрунтовані, алогічні абсолютно, нездорові в окремих частинах, які ми ні за яких обставин не зможемо прийняти. І це означає, що ми отримуємо повне моральне право на дуже серйозні кроки, спрямовані на блокаду фактично російсько-українського кордону", - сказав Каплін.

Росія не заспокоїться, доки Україна не вступить до НАТО - депутат

Лише участь України в НАТО може захистити Україну від тривалого конфлікту з Росією.
Так вважає народний депутат, члена Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Сергій Каплін.
"Конфлікт між Росією та Україною в різних його формах розвиватиметься наступні 15 років... Ми повинні сьогодні вести дуже серйозний діалог на сході, у кожному кутку країни, і наблизити Україну до розуміння того, що без участі України в НАТО ми ніколи не закінчимо цю історію протистояння з Росією. Це важке рішення, рішення непопулярне. Але, відкладаючи це рішення, ми дедалі більше й більше закриваємо кришку труни, в якій буде похована наша безпека", - підкреслив Каплін під час круглого столу в Укрінформі.
При цьому він зазначив, що військові потенціали України і Росії несумірні: «Ми – 21-і в світі по обороноздатності. Росія – друга», - констатував він.

Україні радять «чоловічу розмову» з Європою - щоб придушити Росію

Таке переконання висловив народний депутат, член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Каплін під час круглого столу в Укрінформі.
"Між керівництвом нашої держави та європейськими лідерами повинна відбутися більш ніж чоловіча розмова ... Я переконаний, потрібно два-три дні, і дуже жорсткі санкції з боку Європейського клубу, щоб задушити будь-яке бажання Росії - незаконне, несанкціоноване - переступити поріг нашої країни. на цьому закінчиться вся війна. на жаль, ключі від роззброєння і закінчення війни сьогодні перебувають у руках кількох людей в Європі ", - сказав Каплін.

Він зазначив при цьому: європейці повинні знати, що якщо світ накриє третя світова війна, це буде наслідком бездіяльності європейської спільноти.

 

Україна з відкритим кордоном може отримати фронт біля адміністрації Порошенка - депутат

Якщо Україна не закриє кордон з РФ, вже восени цього року вона може мати "лугансько-донецький фронт" під стінами президентської Адміністрації.
Таку думку висловив народний депутат України, член Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Сергій Каплін під час засідання круглого столу в Укрінформі.
"Чи можемо ми зупинити фактичне воєнне протистояння? Не закривши кордон, не проявивши креативність – що важливо в новому поколінні воїн – і концентрацію на цій темі, у тому числі технологічну, фінансову, людську, ми дозволимо ситуації розвинутися таким чином, що вже восени ми матимемо лугансько-донецький фронт, який буде під стінами Адміністрації Президента", - сказав Каплін.

Він зазначив, що вітає кроки Президента з припиненню протистояння. Але водночас висловив сумнів, що російська сторона це прийме: "У мене є підозра, що позиція буде такою: якісь нереальні вимоги, ультимативні, необгрунтовані, алогічні абсолютно, хворі в окремих частинах, які ми за жодних обставин не зможемо прийняти. І це означає, що ми отримуємо повне моральне право на дуже серйозні кроки, спрямовані на блокаду фактично російсько-українського кордону", - сказав народний депутат.

Відео с прес-конференції:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-