У Бундестазі відбулась дискусія щодо стратегії підтримки України

У Бундестазі відбулась дискусія щодо стратегії підтримки України

Укрінформ
У Бундестазі відбулась дискусія щодо стратегії підтримки України за участі YES та Фонду Віктора Пінчука.

Дискусія на тему «Підтримка України з боку Німеччини — яка стратегія?» відбулась на полях Конференції з відновлення України в німецькому Бундестазі.

Про це Укрінформу повідомили в Фонді.

В центрі уваги стояли такі питання як стратегія та цілі Німеччини щодо підтримки України, європейський підхід у цьому питанні; спільність і відмінності в підходах до підтримки з боку ключових партнерів Німеччини; можливий вплив на підтримку Києву у світлі європейських виборів, а також роль Саміту миру у Швейцарії.

Читайте також: Україна підписала на конференції у Берліні угод на €260 мільйонів для відновлення житла - Шмигаль

Участь у дискусії взяли німецькі парламентарії та представники Міноборони ФРН, представники Єврокомісії, німецькі та іноземні експерти та дипломати, з української сторони - перша віцепрем'єр-міністерка України - міністерка економіки України Юлія Свириденко, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, бізнесмен, засновник Ялтинської Європейської Стратегії (YES) Віктор Пінчук, представники Міністерство оборони, а також громадянського суспільства тощо.

«Є чимало тактичних рішень, щоб Україна виграла цю війну, а ми її у цьому підтримали. Нашою спільною метою має бути перемога України й поразка Путіна. Це поточна позиція німецького Бундестагу, яку чітко видно в перспективі, і ми маємо і надалі над цим працювати на повній швидкості», - заявив голова парламентської групи «Німеччина-Україна» Робін Ваґенер, який виступив одним з ініціаторів проведення заходу.

За словами депутата Бундестагу, членство в НАТО є найкращою політикою для України та ключовою запорукою для її відновлення. Ваґенер хотів би побачити чіткі сигнали на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні, а також ясність з боку німецького уряду, оскільки Бундестаг має дуже чітку позицію щодо підтримки повної євроатлантичної інтеграції України.

Івонне Магвас, віцепрезидентка Бундестагу, своєю чергою наголосила на важливості продовження підтримки України.

«Ми повинні зробити дві речі: не зменшувати нашу підтримку і не забувати про страждання хоробрих українців. Якщо Путін виграє цю війну, його імперіалістичні амбіції стануть тільки більшими. Ми не можемо дозволити собі участь в дебатах про війну чи мир. Україна має бути спроможною захистити себе».

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина звернулась до присутніх зі закликом усвідомити, в якому моменті Україні перебуває зараз.

Читайте також: Структурні зрушення визначатимуть енергетичне та кліматичне майбутнє України. Уроки вступу до ЄС Польщі та Румунії

«Ми перебуваємо у дуже важливому моменті, який веде нас до перемоги, коли ми наполегливо працюємо над тим, щоб захистити військову та фінансову підтримку України. Ми перебороли чимало перепон з початку повномасштабної війни, говорячи не лише про військовий вимір: ми бачили зміни політичних настроїв, ми бачили різні вибори, ми бачили тимчасове відсторонення європейських партнерів, Сполучених Штатів. Зараз ми опинилися в ситуації, коли ми дійсно бачимо, що деякі зобов'язання не можуть бути виконані або виконані із затримкою. Ми всі бачили, наскільки це вплинуло на фронт, наскільки це вплинуло на військову ситуацію, наскільки це вплинуло на українців».

Присутні на дискусії в Бундестазі українські учасники взяли участь у Конференції з відновлення, яка пройшла в Берліні 11-12 червня.

Як повідомляв Укрінформ, оцінна вартість проєктів, започаткованих на Конференції з відновлення України у Берліні, становить близько 16 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-