НАТО має посилити координацію підтримки України - Пісторіус

НАТО має посилити координацію підтримки України - Пісторіус

Укрінформ
Країни НАТО мають ще тісніше координувати свої зусилля з підтримки України.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус перед початком другого дня зустрічі голів оборонних відомства НАТО в Брюсселі 14 червня, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, на зустрічі обговорять координуючу роль НАТО в підтримці України у питаннях постачання озброєнь і навчання українських військових. Міністр назвав це «подальшим важливим кроком».

«Ми маємо досягти нового рівня в підтримці України, партнери по НАТО мають співпрацювати ще тісніше та тісніше координувати в тому, в який спосіб вони підтримують», - підкреслив Пістотріус.

Він згадав ініціативу ФРН про посилення ППО України, нагадавши, що Берлін уже передав 3 системи Patriot, виконавши свою частину роботи, і тепер очікує від інших їхніх внесків.

«Інші мають зробити свої внески, і я впевнений, вони це зроблять», - сказав Пістотріус і визнав при цьому, що в темі захисту неба на східному фланзі самого НАТО є «провали», отже, союзники мають впоратися з цим «шпагатом».

Також Пісторіус акцентував на тому, що для виконання оборонних завдань НАТО негайно потребує сильної оборонної промисловості.

«Напад Росії на Україну створив нову безпекову ситуацію в Європі, мирний порядок стоїть перед загрозою, отже, ми не можемо дозволити собі провалів і дефіцитів на цьому етапі», - сказав політик. Міністри, за його словами, обговорять посилення трансатлантичної промисловості - NATO industrial capacity expansion, який дозволить краще планувати та втілювати в життя плани зі збільшення виробництва. Пісторіус згадав кілька європейських ініціатив, зокрема, з виробництва підводних човнів, літаків і боєприпасів.

«Все це коштує грошей, сил, але також волі ухвалювати незручні рішення. Німеччина та як міністр готові», - підкреслив Пісторіус.

Читайте також: Умєров пояснив, що передбачає новий план НАТО з розширення військової підтримки України

Коментуючи чергові ядерні погрози Кремля, німецький урядовець зауважив: «Путін загрожує постійно, щодня, це його стиль ведення гібридної війни… Треба до цього звикнути до його реакцій… і знати, як з цим поводитися, виконуючі свої завдання. Ми маємо прямувати свої курсом і бути чіткими щодо нашої боєздатності, стримування та рішучості підтримувати (Україну - ред.)», - заявив Пісторіус.

У другий день зустрічі міністри також обговорюють стан підготовки до липневого саміту Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-