Росії для цементування ідеології «окремої цивілізації» треба знищити Україну - Клімкін

Росії для цементування ідеології «окремої цивілізації» треба знищити Україну - Клімкін

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Росія й надалі цементуватиме ідеологію, згідно з якою вона буцімто є «окремою цивілізацією», а для цього їй треба знищити Україну.

Таку думку дипломат висловив у програмі Валерія Чалого "Геополітичні діалоги", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія у сьогоднішній реальності, чи є вона справжньою федерацією, чи ні, повинна мати якусь ідеологію, яка її об’єднує, інакше процеси, які відбуватимуться всередині, можуть стати непередбачуваними… Це означає, що далі цю ідеологію будуть цементувати і намагатися казати, що є окрема цивілізація, яка не є європейською і не є азійською, вона якась унікальна. Для того щоб побудувати ідеологію цієї цивілізації, Україну потрібно знищити», - сказав Клімкін.

За його словами, це «не територіальна історія», хоча захоплення територій теж важливе для Кремля, бо Путін вважає, що росіянам подобається приростати територіями.

Читайте також: ISW проаналізували так звану «теорію перемоги» Путіна у війні проти України

«Це буде робитися далі. У якийсь момент настане розуміння, що світ уже «не про території», і цей момент настане достатньо швидко, але вони (росіяни – ред.) все одно не зупиняться», - спрогнозував ексглава МЗС.

Як повідомлялося, екскомандувач Центрального командування США та ексдиректор Центрального розвідувального управління США генерал Девід Петреус заявив в інтерв'ю The Sun, що російський диктатор Володимир Путін не має наміру зупинятися в Україні. Захід «повинен прислухатися» до його заяв, бо Путін говорить про те, у що вірить, зокрема війну проти НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-