Політичні розбіжності не завадять Грузії допомагати українському народу - прем‘єр Кобахідзе

Політичні розбіжності не завадять Грузії допомагати українському народу - прем‘єр Кобахідзе

Укрінформ
Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе на конференції з відновлення України у Берліні заявив, що розбіжності між українською та грузинською владою "не можуть завадити" наданню допомоги українському народу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє SOVA.

"Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе, перебуваючи у Берліні, на конференції з надання допомоги Україні, заявив, що розбіжності між владою Грузії й України не можуть завадити наданню допомоги українському народу", - йдеться у повідомленні.

Про участь у конференції щодо підтримки України Кобахідзе, чия партія "Грузинська мрія" має вкрай напружені стосунки з Києвом, стало відомо напередодні.

"Між урядами є складнощі. Усе це призвело, по суті, до конкретних рішень. Серед них, як ви пам'ятаєте, було відкликання посла України з Грузії, фактична висилка посла Грузії в Україні з України.

Читайте також: Президентка Єврокомісії: Україна потребує нашої підтримки - ставки у війні, як у перший день

Я б сказав, що це були необґрунтовані кроки, але, звісно, це не завадить нашому прагненню надати максимальну допомогу українському народу. Жодні політичні рішення не можуть завадити нашій відповідальності подбати про український народ", – зазначив Кобахідзе.

Партія "Грузинська мрія" і прем'єр Грузії зокрема звинувачують український уряд і країни Заходу в закликах до відкриття "другого фронту" на території Грузії і часто критикують керівництво України після початку повномасштабного російського вторгнення.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня парламент Грузії у третьому читанні ухвалив закон «Про прозорість іноземного впливу». Документ було ухвалено попри протести та зростання напруженості у країні.

18 травня президент Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на документ, наголосивши, що він «повністю повторює дух російського закону», а його зміст є неконституційним.

Парламент 28 травня подолав президентське вето, остаточно затвердивши закон. 3 червня спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі підписав закон про «іноагентів».

Скандальний закон, який називають калькою російського, зобов’язує ЗМІ та НУО, у яких закордонне фінансування становить понад 20% річного доходу, реєструватися як організації, що представляють інтереси іноземної сили.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель сказав, що Євросоюз та його країни-члени розглядають заходи реагування на рішення парламенту Грузії про ухвалення закону «Про прозорість іноземного впливу».

Стратегічний партнер Грузії, США, оголосив про візові санкції для представників грузинської влади та початок перегляду двосторонніх відносин.

 Фото: gov.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-