Зеленський сьогодні відвідає Бельгію - планує підписати безпекову угоду

Зеленський сьогодні відвідає Бельгію - планує підписати безпекову угоду

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 28 травня, відвідає Бельгію, де зустрінеться з прем'єр-міністром Олександром Де Кроо і підпише угоду про безпеку.

Про це заявив Де Кроо, повідомляє The Brussel Times, передає Укрінформ.

Як зазначається, на порядку денному візиту Зеленського - підписання двосторонньої угоди про безпеку та надання винищувачів F-16, які Бельгія пообіцяла поставити Україні.

Зеленський зустрінеться з Де Кроо, щоб підписати угоду про безпеку перед аудієнцією у короля. Потім він вирушить до військового аеропорту Мелсбрук, де зустрінеться з бельгійськими пілотами, інструкторами та технічним персоналом F-16.

Із січня діє меморандум, який пов'язує бельгійський оборонно-промисловий сектор і Україну з метою розвитку їхніх відносин, проте угода про безпеку ще не була офіційно оформлена.

Бельгія є членом коаліції F-16, створеної за ініціативою Нідерландів і Данії. Брюссель сподівається доставити перші літаки, «якщо це можливо», до кінця року. Кількість літаків, які будуть поставлені, ще не підтверджена.

Читайте також: Зеленський запросив короля Іспанії відвідати Україну

Як повідомляв Укрінформ, загальний обсяг військової допомоги Бельгії для України з початку повномасштабного вторгнення РФ сягнув 1 мільярда євро, і країна розглядає шляхи для продовження такої підтримки.

Близько 2500 українських військовослужбовців пройшли професійну підготовку на території Бельгії.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-