Прага запросила на форум GLOBSEC керівництво України

Прага запросила на форум GLOBSEC керівництво України

Ексклюзив
Укрінформ
Під час цьогорічного форуму GLOBSEC у Празі з 30 серпня - 1 вересня підтримка України стане головною темою.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав заступник міністра закордонних справ Чеської Республіки Ян Маріан.

«Ми не можемо дозволити, щоби Україна програла цю війну. Наслідки будуть катастрофічними для Європи та світу», - підкреслив Маріан.

За його словами, головною темою форуму в Празі стане саме підтримка українців, які захищають свою країну від Росії. Дипломат висловив упевненість, що партнерам разом з аналітичним центром Globsec вдасться створити на форумі «необхідний імпульс та забезпечити подальшу підтримку України, яка найкращим чином відповідатиме її потребам».

Він поінформував, що президент Чехії Петр Павел запросив свого українського колегу Володимира Зеленського взяти участь у форумі. Також запрошені міністр оборони України та інші представники української влади.

Заступник глави чеського МЗС також зауважив, що Форум Globsec є глобальною подією, в якій беруть участь багато голів держав і урядів, міністрів закордонних справ і оборони з багатьох регіонів світу. Окрім представників країн ЄС і НАТО, господарі також запросили лідерів зі Східної Європи, Балкан, Близького Сходу та Азії. Серед гостей – генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Саміт миру має продемонструвати підтримку міжнародного права - МЗС Чехії

GLOBSEC — це глобальний аналітичний центр із офісами в Братиславі, Брюсселі, Києві, Відні та Вашингтоні. Займається підвищенням безпеки, процвітання та сталого розвитку в Європі та в усьому світі. Бачить свою місію у тому, щоб впливати на майбутнє, генеруючи нові ідеї та рішення для кращого та безпечнішого світу.

Фото: МЗС ЧР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-