Україна відкрила посольство у Мавританії

Україна відкрила посольство у Мавританії

Укрінформ
Посольство України офіційно розпочало роботу в Ісламській Республіці Мавританія.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ, передає Укрінформ.

Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх, офіційні представники МЗС Мавританії, посли та члени дипломатичного корпусу, акредитованого в країні, представники ЗМІ та ділових кіл.

Як поінформували у зовнішньополітичному відомстві, під час виступу на церемонії Субх зазначив, що започаткування діяльності українського дипломатичного представництва у Нуакшоті є свідченням рішучості України активізувати співробітництво з Мавританією як важливим партнером в регіоні Сахель. Він надав учасникам заходу актуалізовану інформацію щодо триваючої збройної агресії Росії та зусиль українського народу і Збройних сил України, спрямованих на захист нашої держави.

У ході візиту до Мавританії спецпредставник зустрівся з главою МЗС Мавританії Мохамедом Салемом Ульд Мерзуґом.

Сторони обговорили розвиток політичного діалогу між Києвом та Нуакшотом, а також шляхи активізації та подальшого розвитку двостороннього співробітництва в торговельно-економічній, енергетичній, сільськогосподарській, гірничодобувній сферах, галузях інформаційно-комунікаційних технологій, культури та освіти.

«Однією з основних тем зустрічі стало обговорення важливості участі Мавританії у Глобальному саміті миру в Швейцарії 15-16 червня на рівні президента, який з лютого поточного року очолює Африканський Союз», - повідомили у МЗС.

У ході зустрічі Субх передав главі зовнішньополітичного відомства Мавританії особисте послання від міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби із запрошенням здійснити офіційний візит в Україну.

Під час перебування в Нуакшоті спецпредставник України також зустрівся з президентом Національної Асамблеї Мавританії Мохамедом Ульд Бамба Мегеттом. Він запросив очільника парламенту Мавританії приєднатися до парламентського виміру Кримської платформи, а також закликав визнати Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.

Читайте також: Україна відкрила посольство у Мозамбіку

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня Україна відкрила посольство у Республіці Руанда, 17 квітня - у Республіці Ботсвана, 15 квітня - в Республіці Мозамбік. 12 квітня - у Республіці Кот-д’Івуар, а 10 квітня офіційно розпочало роботу посольство України в Демократичній Республіці Конго.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-