Україна та Латвія продовжать розвивати спільні безпекові проєкти

Україна та Латвія продовжать розвивати спільні безпекові проєкти

Ексклюзив
Укрінформ
Україна й Латвія надалі розвиватимуть спільні проєкти у галузі безпеки.

Про це повідомив у коментарі кореспонденту Укрінформу міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у межах 10-го засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва.

«Латвія є однією з тих держав, які у відсотку до ВВП надають найбільшу допомогу Україні. І надаватиме в подальшому. Латвія є ініціатором фіксації таких відсотків. Крім того, є багато безпекових спільних проєктів, на кшталт того, де Латвія була ініціатором створення коаліції дронів і ще багатьох інших моментів, які ми наразі не коментуємо», - сказав він.

Засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Читайте також: Латвія прагне сприяти економічному розвитку України для наближення перемоги - міністр Валайніс

Як повідомляв Укрінформ, Коаліція дронів, ініційована Латвією, стартувала 17 лютого 2024 року. Окрім України та Латвії, до Коаліції, зокрема, входять Велика Британія, Швеція, Данія, Німеччина, Литва, Естонія та Нідерланди.

Станом на квітень 2024 року Коаліція вже зібрала майже 500 мільйонів євро на дрони для України.

Міністр закордонних справ Латвії Криш’яніс Каріньш висловив думку, що союзники по НАТО можуть надати Україні 100 мільярдів євро за 5 років шляхом фіксованих внесків 0,25% від кожної країни-члена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-