У Міноборони обговорили гуманітарну взаємодію із Францією

У Міноборони обговорили гуманітарну взаємодію із Францією

Укрінформ
Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова зустрілася із представниками французької публічної агенції Expertise France Аріан Філіс та Елізабет Рів’єр.

Сторони обговорили реалізацію політики людського капіталу в Силах оборони, потреби жінок на фронті та допомогу французької сторони щодо актуальних питань гуманітарного напрямку. Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні Міністерства оборони України.

Калмикова повідомила, що Міністерство оборони вперше на державному рівні затвердило Політику щодо людського капіталу в Силах оборони.

Документ, зокрема, передбачає створення передумов для кар’єрного зростання та розвитку військовослужбовців, а також систему фізичного та психологічного відновлення поранених.

Також заступниця міністра оборони розповіла про пілотний проєкт з реабілітації військовослужбовців, який реалізується спільно з НАТО і в рамках якого вже створюються пʼять нових реабілітаційних центрів.

«Я дуже вдячна за співпрацю і сподіваюся, що ця робота дозволить нам спільно створити найкращі умови для тих, хто боронить демократію», - підсумувала Калмикова.

«Нинішні зусилля України у гуманітарній сфері мають подвійну важливість. По-перше, це про гідність тих, хто захищає країну. По-друге - це про відбудову України у майбутньому. Франція готова підтримувати Україну у цих починаннях», - сказав заступник Аташе з питань оборони Посольства Франції в Україні полковник Едуар Руше.

Читайте також: У парламенті Франції закликають «зняти табу» на заборону Києву завдавати ударів по РФ

Окрім цього, під час зустрічі обговорили питання діджиталізації соціальних послуг для діючих військовослужбовців та ветеранів, а також збільшення кількості жінок на бойових та керівних посадах.

Як повідомляв Укрінформ, французька армія продовжує підготовку українських пілотів F-16, а також проводить навчання для артилеристів.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-