На Саміті миру обговорять ядерну та харчову безпеку, повернення дітей і обмін «всіх на всіх» - Зеленський

На Саміті миру обговорять ядерну та харчову безпеку, повернення дітей і обмін «всіх на всіх» - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що під час інавгураційного Глобального саміту миру увагу зосередять на трьох пунктах: ядерна та харчова безпека, повернення викрадених дітей Україні та обмін «всіх на всіх».

Про це глава української держави розповів в інтерв’ю Reuters, передає Укрінформ.

«На саміті розглядатимуться три пункти: ядерна безпека, харчова безпека (вільне судноплавство у Чорному і Азовському морях), повернення вкрадених дітей України і обмін «всіх на всіх». По цих трьох пунктах, якщо всі країни їх підтримають, розроблять технічні покрокові плани, і потім на різних майданчиках різні країни передадуть їх Росії і будуть спілкуватися з її представниками», - розповів Зеленський.

Росії, за його словами, тоді доведеться відповідати більшості світу.

«Якщо ми зможемо довести до логічного виконання цих трьох пунктів, то ми зможемо переходити до другої частини - складних пунктів, які зможуть привести до закінчення війни. Ніхто не каже, що завтра Росія погодиться, але важливо, щоб ініціатива була у нас, бо проти нас прийшли війною», - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський - про Саміт миру: Будуть лідери з усіх континентів, він стане справді глобальним

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення розв'язаної Росією війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-