Глави урядів Австрії та Британії обговорили підтримку України

Глави урядів Австрії та Британії обговорили підтримку України

Укрінформ
Австрія та Велика Британія обговорили шляхи посилення підтримки України, зокрема, на економічному фронті.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер під час спільної з британським прем’єром Ріші Сунаком пресконференції у Відні.

"Агресивна війна Росії проти України все ще триває. Велика Британія відіграє ключову роль у підтримці України. Ми обговорили позицію Австрії, солідарність Австрії, а також можливості того, як ми можемо посилено підтримувати Україну та допомогти їй у такий важкий час – Австрія як нейтральна держава в рамках ЄС, але також у партнерстві з Великою Британією", - сказав австрійський канцлер.

Зі свого боку Сунак заявив, що Велика Британія та Австрія займають спільну позицію щодо багатьох викликів, зокрема і щодо російської агресії проти України. Він повідомив, що під час зустрічі з австрійським канцлером було обговорено, "що ще ми можемо зробити спільно на економічному фронті, щоб забезпечити відсутність підтримки російської воєнної машини".

Читайте також: Австрія надасть ще €5 мільйонів на відновлення енергетичної інфраструктури України

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликав Німеччину надати Україні далекобійні ракети і дозволити використовувати їх для ударів по Криму.

Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-