В ОП пояснили, який результат Саміту миру буде переможним для України

В ОП пояснили, який результат Саміту миру буде переможним для України

Укрінформ
В Офісі Президента України очікують, що на Саміті миру, який планується провести в середині червня у Швейцарії, буде велика кількість країн, і що це буде потужним сигналом підтримки української незалежності.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, відповідаючи на питання щодо підготовки до Саміту миру, передає кореспондент Укрінформу.

«Що ми будемо вважати за переможний результат цього саміту? По-перше, кількість країн, яка буде присутньою. Безумовно, ми очікуємо, виходячи з того, що запрошено понад 160 (держав – ред.), на велику кількість цих країн. І це буде потужним сигналом підтримки української незалежності, територіальної цілісності, суверенітету», - заявив він.

За його словами, дуже важливим є сигнал того, що світові лідери дійсно можуть вирішувати такі важкі і важливі питання, як припинення війни, як пошук справедливого миру, без участі РФ.

«Серед іншого – дуже важливо, що ті рішення, які можуть бути узгоджені, вони є також дуже важливими. Це, у тому числі, і про подолання деяких криз, які створила ця війна, у першу чергу це – продовольча криза, це – питання вільного судноплавства у Чорному морі, це – гуманітарне питання, бо ви знаєте, що досі для нас це є одним із пріоритетних питань щодо повернення наших військовополонених, цивільних, незаконно депортованих дітей», - зазначив Єрмак.

Читайте також: Для України дуже важливо, щоб Китай був присутнім на Саміті миру - Єрмак

Керівник ОП поінформував, що для них є дуже важливим і питання ядерної безпеки і взагалі питання безпеки взагалі енергетичних об’єктів, які є необхідними для життя людей.

«І безумовно це (Саміт миру – ред.) – перший крок, який дійсно, як ми вважаємо, буде потужним кроком для того, щоб досягти найголовнішого – припинити війну, повернути справедливий – дуже важливо – справедливий мир на українську землю», - вважає він.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський поінформував, що нещодавно провів тривалу нараду щодо підготовки першого Саміту миру, який відбудеться в червні у Швейцарії і що це - перша реальна можливість наблизити чесне закінчення війни з РФ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-