У НАТО заявляють, що зустріч Путіна і Сі - не привід Україні змінювати позицію про переговори з РФ

У НАТО заявляють, що зустріч Путіна і Сі - не привід Україні змінювати позицію про переговори з РФ

Укрінформ
Стратегічна ситуація в Україні, навіть попри певні локальні просування російських військ, не зазнала суттєвих змін. У цьому контексті зустріч між Путіним і лідером Китаю Сі Цзіньпіном не є приводом для того, щоб Україна змінювала свою позицію щодо будь-яких переговорів з Росією.

Про це у четвер у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі керівників оборони країн Альянсу заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер у відповідь на прохання кореспондента Укрінформу оцінити, з огляду на поточну ситуацію на полі бою, тезу Путіна про ймовірні переговори з Україною, яку російський диктатор оприлюднив під час візиту до Китаю.

«Ситуація (на фронті) не зазнала змін до того пункту, коли українська влада мала б бажання сісти за стіл та починати переговори. Я вважаю, що українські Збройні сили б’ються за повернення своєї землі. Це важко, треба багато зробити, щоб цього досягти, і це не буде просто. Але й росіянам не просто битися за те, що українці вже відвоювали. Українські сили повернули 50% території, яку Росія захопила на початку війни. Ми не повинні недооцінювати російські сили, але немає жодного стратегічного наступу, немає жодних стратегічних успіхів. Тож, на цей момент, зустріч між Путіним і Сі не є причиною для зміни в позиції України», - сказав Бауер.

Читайте також: Ціною будь-якої затримки західної допомоги для України є втрачені життя - адмірал Бауер

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбулося засідання Військового комітету НАТО, який є вищим органом військового управління Альянсу.

Українська сторона брала участь у цій зустрічі віртуально, з використанням захищених ліній зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-