Стефанчук спростував масове складання мандатів депутатами Ради

Стефанчук спростував масове складання мандатів депутатами Ради

Ексклюзив
Укрінформ
Станом на зараз жодних заяв народних депутатів Верховної Ради про складання повноважень немає, переважна більшість складу нинішнього парламенту - це державники, які точно складуть свій іспит на патріотизм та відданість Україні.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сказав у коментарі Укрінформу під час свого візиту в Туреччину.

«Як голова ВР послуговуюся наявними у мене фактами, й станом на зараз жодних заяв народних депутатів про складання повноважень немає. Хтось може розігрувати це питання для певного хайпу. Вкиди про сотні таких заяв не відповідає дійсності. Я переконаний, що цей парламент із парламенту війни стане парламентом миру», - сказав Стефанчук.

Голова Верховної Ради наголосив на тому, що в умовах воєнного часу було налагоджено системну роботу українського парламенту.

Читайте також: Підставою для легітимності Президента після 20 травня є Конституція України - Стефанчук

«Нещодавно дійшли згоди про повернення журналістів до будівлі парламенту. Як для парламенту воюючої країни, ми збалансували і ризики, і необхідність відкритості парламенту. У парламенті як і раніше вирішує більшість, демократія нікуди не поділася. Працюємо над багатьма складними, непопулярними рішеннями. Якщо відверто, парламент воєнного часу не може бути популярним. Але під час воєнного стану він особливо повинен приймати зважені, збалансовані та відповідальні рішення. Бо у парламенту воєнного часу велика відповідальність за майбутнє нашої держави», - наголосив Стефанчук.

Найбільшим ризиком для українського парламентаризму в умовах війни він вважає ризик фізичного знищення парламенту чи парламентаріїв, який може здійснити РФ.

Читайте також: Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів у Раду

«Передумов для цього я поки не бачу. Ми намагаємося тримати в умовах максимальної секретності засідання парламенту, хоча деякі депутати роблять неприпустимі речі, інформуючи в прямому ефірі, що відбувається у парламенті. Ми єдиний законодавчий орган і під час воєнного стану не можна проводити вибори чи довибори, саме через це у нас 401 народний депутат. Це найнижча кількість за всю історію України», - сказав голова українського парламенту.

За його словами, у нинішній ситуації важливо засвоїти уроки історичної давнини, коли в 1918-1919 роках після проголошення УНР державність було втрачено зокрема через те, що «люди перестали розумітися один з одним, особисте почало переважати над державницьким».

«Дуже хочу, щоб всі, хто приносить в парламент ідеї роз’єднання, внутрішніх сварок, дуже добре пам’ятали цю історію. І у наших силах зробити так, аби цього разу історія не повторилася», - наголосив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час візиту до Туреччини вручив державні нагороди та відзнаки ВР громадянам України і Туреччини, а також представникам громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-