Вступ України до Євросоюзу вирішить продовольчу проблему - глава МЗС Португалії

Вступ України до Євросоюзу вирішить продовольчу проблему - глава МЗС Португалії

Укрінформ
Вступ України до Євросоюзу вирішить продовольчу проблему і «має фундаментальне значення» для Португалії.

Про це заявив міністр закордонних справ Португалії Пауло Ранжел під час слухань у парламентському комітеті з європейських справ, передає Укрінформ з посиланням на Euractiv.

«Позиція португальського уряду щодо розширення є дуже сприятливою зі стратегічних міркувань, і з цієї причини він не має тієї стриманості або небажання, яке було у попереднього уряду», - сказав Ранжел.

Він зазначив, що вступ України дозволить вирішити продовольчу проблему, і наголосив на «стратегічній важливості» цього.

За його словами, вступ України надасть блоку «економічну можливість», оскільки щоразу, коли відбувалося розширення ЄС, спостерігався «економічний динамізм». Водночас глава МЗС Португалії заявив, що у разі вступу України до ЄС фермери матимуть «багато проблем», тому їм потрібно буде виплачувати компенсації.

«Ми в Європі потребуємо атлантичних союзників», - сказав Ранжел, відкинувши ідею про те, що розширення буде «поворотом на схід».

«Це стосується і Молдови, це стосується Балкан, це стосується Грузії», - додав він, маючи на увазі інші країни-кандидати, до яких наразі належать Албанія, Боснія і Герцеговина, Північна Македонія, Чорногорія, Сербія, Туреччина, Україна, Молдова та Грузія.

Читайте також: Україна провела черговий раунд переговорів про безпекову угоду з Португалією

Коментуючи нещодавні російські атаки на інфраструктуру в Україні, він сказав, що очікує нової хвилі міграції, зазначивши, що до ЄС може прибути 8 або 9 мільйонів людей, оскільки нестача енергії «унеможливлює повсякденне життя».

Як повідомляв Укрінформ, торік у грудні Європейська Рада вирішила відкрити переговори про вступ до ЄС з Україною й Молдовою.

Президент Володимир Зеленський заявив, що у червні цього року Україна може розпочати переговори про вступ до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-