Депутат Бундестагу: Шольц й надалі шукатиме відмовки у питанні Taurus для України

Депутат Бундестагу: Шольц й надалі шукатиме відмовки у питанні Taurus для України

Ексклюзив
Укрінформ
Рішення Вашингтона надати Україні крилаті ракети більшої дальності мало б посилити тиск на німецького канцлера Олафа Шольца в питанні ракет Taurus, але глава уряду буде продовжувати шукати відмовки.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер (блок ХДС/ХСС).

Кізеветтер нагадав, що схвалений парламентом США пакет допомоги Україні спонукає президента Джо Байдена забезпечити Київ ракетами ATACMS великої дальності. За його словами, йдеться про 1000 балістичних ракет з дальністю до 300 кілометрів.

«Сподіваюся, це посилить тиск на канцлера Шольца, щоб він нарешті поставив крилаті ракети Taurus. Раніше канцлер наголошував, що в питанні певних систем озброєнь буде орієнтуватися на США. Отже, зараз, коли це сталося, тиск зростає. Я закликаю канцлера Шольца нарешті доставити Taurus в Україну», - заявив колишній полковник Бундесверу.

Читайте також: Німецький концерн MBDA планує відновити виробництво Taurus і налагодити випуск ракет для Patriot

Водночас він висловив побоювання, що канцлер і надалі відмовлятиметься постачати необхідні Україні крилаті ракети Taurus. Депутат закинув Шольцу, що причиною його відмовок є те, що глава німецького уряду «не хоче, щоб Україна звільнила Крим».

«Коливання і блокування не можна витлумачити інакше», - сказав Кізеветтер.

Він також підкреслив, що саме ненадання допомоги призводить, на жаль, до багатьох смертей і поранень в Україні.

Найбільша опозиційна сила в Бундестазі, консервативний блок ХДС/ХСС, постійно закликає уряд і особисто канцлера ухвалити рішення про передачу ракет Taurus Україні та неодноразово виносив це питання на обговорення в сесійній залі. Втім, щоразу більшість голосувала проти, навіть попри те, що чимало депутатів від партій правлячої коаліції особисто підтримують надання Києву потужної зброї.

Читайте також: Шольц боїться залишити Німеччину без ракет перед погрозами ядерної війни - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Шольц неодноразово публічно виступав проти передачі Україні ракет, які можуть вражати об'єкти на російській території. Він також висловлював незадоволення тим, що дискусія точиться у внутрішньополітичному просторі Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-