РНБО підготує доктрину з післявоєнного планування України - Литвиненко

РНБО підготує доктрину з післявоєнного планування України - Литвиненко

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони розробить Українську доктрину щодо післявоєнного планування.

Про це секретар РНБО Олександр Литвиненко сказав у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ. 

"Президент визначив дуже важливі завдання – забезпечити ефективнішу роботу Ставки Верховного головнокомандувача, зміцнити аналітичну підтримку рішень керівництва держави. І вкрай важлива тема – це опрацювання Української доктрини, тобто планування майбутнього після війни", - сказав Литвиненко.

За його словами, ще одним завданням є запустити модерований діалог із розробки візії. "Це завдання глави держави – сприяти формуванню суспільного консенсусу", - додав секретар Радбезу.

Читайте також: Захист критичної інфраструктури: секретар РНБО провів нараду

Литвиненко зазначив, що на базі Національного інституту стратегічних досліджень планується розгорнути національну дискусію.

На його переконання, після війни буде зовсім інша Україна.

"Повернення ситуації в країні до 24 лютого 2022 року неможливе, у нас буде зовсім інша країна. У нас постає інша країна, із зовсім іншим досвідом, із зовсім іншою економікою, з іншим суспільством. Страшна травма та катастрофа, яку завдали нам росіяни, гартують нову Україну. Так жити, як ми жили раніше, ми ніколи не будемо", - наголосив секретар РНБО.

Водночас він висловив переконаність у перемозі України.

"Росіяни планують не "СРСР 2.0", а Бучу в масштабах всієї України. І їхній прихід - це загибель сотень тисяч і страждання мільйонів. Ідеться про фізичне виживання. Я переконаний, що Україна не може не перемогти, тому що ми не маємо іншого шансу, крім того, щоб забезпечити наше виживання як вільної, незалежної держави з можливостями розвитку", - заявив Литвиненко.

Читайте також: Росія вже 300 років є безпековим викликом для Європи - секретар РНБО

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський 29 березня провів перше засідання Ради національної безпеки та оборони після зміни секретаря РНБО, на якому назвав п'ять пріоритетів

Фото: пресслужба РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-