Росія вже 300 років є безпековим викликом для Європи - секретар РНБО

Росія вже 300 років є безпековим викликом для Європи - секретар РНБО

Укрінформ
Протягом останніх 300 років Російська Федерація є постійним викликом безпеці для Європи, було би чудово усунути цю загрозу.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю The Economist заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Литвиненко.

«Протягом останніх 300 років Росія є постійним викликом безпеці для цієї частини світу. Було б чудово, якби ми змогли усунути цю загрозу принаймні на пару поколінь», - сказав він.

Водночас, Литвиненко звертає увагу на те, що Путін досі не відступив від своїх максималістських цілей, а саме «знищити українську державу і перетворити її на буферну зону».

«Важливо розуміти, що путінізм ще не завершив свою еволюцію. Може бути ще гірше. Якщо Захід не припинить це, то пізніше він заплатить ще більшу ціну, і до того ж власним життям. Допомога Україні - це не благодійність. Росіяни не переймаються своїми втратами, і це ще більше ускладнює ситуацію», - додав секретар РНБО.

Він також зазначив, що удари безпілотників глибоко всередині Росії є ключовою частиною стратегії зупинити Путіна наступати.

«По-перше, це (атаки дронами вглиб Росії - ред.) обмежує його (Путіна - ред.) простір для маневру, а по-друге, це допомагає переконати російське суспільство та еліти, що продовжувати війну дорожче, ніж її припинити. Один удар по аеродрому може пошкодити сім, десять, 15 літаків. Кожен із них коштує понад 30 мільйонів доларів. Ми можемо провести операцію менш ніж за 2 мільйони доларів. Це фантастична економічна ефективність», - вважає Литвиненко.

Читайте також: Росія проводить щонайменше три наступальні операції на трьох напрямках сходу України - ISW

За словами секретаря РНБО, його думка про те, що російська еліта одного разу може повернутися проти свого лідера президента РФ Володимира Путіна, є цілком реалістичною.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня Президент Володимир Зеленський представив нового секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Литвиненка та назвав п'ять пріоритетів у роботі цього органу.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-