Воєнні злочини Росії: Костін провів переговори з групою Мінʼюсту США

Воєнні злочини Росії: Костін провів переговори з групою Мінʼюсту США

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін у Києві провів зустріч з групою Міністерства юстиції США з питань притягнення до відповідальності за воєнні злочини, а також Спеціальним прокурором США щодо злочину агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Костін передав слова вдячності генеральному прокурору США Мерріку Гарланду та команді Мінʼюсту за багатогранну підтримку.

«В ході зустрічі обговорили координацію спільних зусиль щодо розробки та впровадження стратегії розслідування злочину агресії та воєнних злочинів РФ, що включає взаємодію з Міжнародним центром з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA)», - ідеться у повідомленні.

Також розглянули можливості подальшої співпраці щодо запровадження людиноцентричного підходу в системі кримінальної юстиції України. Зокрема розвиток таких ініціатив, як Координаційний центр підтримки потерпілих і свідків та проєкт Прокурор громади.

Читайте також: Генпрокурори України та США обговорили співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів

Як повідомляв Укрінформ, на конференції «Відновлення справедливості для України» в Гаазі 44 держави у спеціальній декларації підтримали створення спецтрибуналу щодо злочинів Росії.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-