Стефанчук у ПАРЄ: Говоримо комплексно - і про засоби для перемоги, і про активи на відбудову

Стефанчук у ПАРЄ: Говоримо комплексно - і про засоби для перемоги, і про активи на відбудову

Ексклюзив
Укрінформ
Рада Європи та ПАРЄ - лідери з підтримки України і ухвалюють важливі для нас рішення, тож питання відновлення та компенсаційного механізму, який має запрацювати та забезпечити справедливість українцям, парламентарії повинні обговорювати першочергово.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час робочого візиту до Страсбурга, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Він відзначив, що саме депутати повинні знайти юридичний шлях, щоб, зокрема, заморожені активи РФ можна було якомога швидше використати на відбудову України, при цьому зауваживши, що кошти на відбудову та кошти на зброю для України – не взаємозаперечні речі.

«Використання активів на відбудову, а не на озброєння – це не взаємовиключні речі. Озброєння – це наша передумова для перемоги. Але коли ми говоримо про відновлення України, ми повинні в першу чергу думати про те, як допомогти тим людям, які сьогодні залишились без житла, без шкіл без госпіталів. І тому ми говоримо про основні треки – це так званий фаст-трек, а саме те, що потрібно вже прямо зараз, а також це довший трек – відновлення вже після перемоги. Будемо комплексно говорити і про перемогу, і про те, як забезпечити людям їхній рівень гідності життя вже зараз», - сказав Голова Верховної Ради.

За словами Стефанчука, він би хотів, щоб меседж «ми будемо допомагати України стільки, скільки буде потрібно», трансформувався в новий, а саме - як Європа допомагатиме після перемоги і надалі в майбутньому.

Читайте також: Компенсаційний фонд і заморожені активи РФ: Стефанчук зустрівся з генсеком Ради Європи

Як повідомляв Укрінформ, під час весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка розпочалася в понеділок у Страсбурзі, обговорять зокрема, підтримку відновлення України та пропозицію щодо використання з цією метою заморожених російських державних активів.

Пізніше у вівторок Руслан Стефанчук має виступити перед депутатами 46 країн асамблеї під час дебатів на тему відновлення України та ухвалення відповідної резолюції.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Теодорос Русопулос на зустрічі із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком у Страсбурзі наголосив на подальшій підтримці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-