Україна має отримати таку ж підтримку, як Ізраїль після удару з боку Ірану - чеські політики

Україна має отримати таку ж підтримку, як Ізраїль після удару з боку Ірану - чеські політики

Укрінформ
Ряд чеських політиків вважають, що ситуація в Україні вимагає скоординованої міжнародної реакції, подібної до тієї, яку отримав Ізраїль після ударів іранських безпілотників і ракет.

Про це повідомляє Euractiv, передає Укрінформ. 

Зазначається, що деякі чеські політики вважають, що Україна, яка стикається з подібними нападами з боку Росії, повинна отримати такий же захист.

«Нічна атака аятоли на Ізраїль була успішно відбита завдяки швидкій міжнародній реакції і готовності захищати повітряний простір. Шкода, що ми не захищаємо повітряний простір над Україною з такою ж енергією», – наголосив міністр європейських справ Чехії Мартін Дворжак від центристської партії STAN.

Інші політики, пов'язані із STAN, також підтримали настрої міністра. «Україна заслуговує на такий самий рішучий захист, який Ізраїль по праву отримав від своїх союзників минулої ночі», – заявила провідна кандидатка від STAN на європейських виборах Дануше Нерудова.

Читайте також: Чехія знайшла для України понад мільйон боєприпасів - президент

Також приєдналася до заклику посилити захист України і чеська депутатка Європарламенту Маркета Грегорова. «Я повністю засуджую напад Ірану на Ізраїль… У світлі вчорашньої обіцянки Шольца надати Україні більше Patriot, я вірю, що Захід нарешті допоможе побудувати протиповітряну оборону, яка також захистить українське цивільне населення», – заявила Грегорова.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала зазначив, що необхідно зберегти допомогу Україні з боку США. «Підтримка України з боку США є необхідною», – заявив Фіала в неділю перед поїздкою до США для зустрічі з президентом Джо Байденом та представниками Конгресу.

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог назвав "оголошенням війни" повітряну атаку Ірану, що відбулася в ніч на 14 квітня.

ЄС, НАТО, Україна, США та низка інших демократичних держав засудили атаку Ірану на Ізраїль.

Фото ілюстративне: LB.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-